|

Amerikanska anfallarna lämnar Sport – juniorer får chansen

NyhetsbildZoom
Michael Parks och Sam Povorozniouk har gjort sitt i Sport. Bägge fortsätter spela på annat håll än i Finland. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka
Yttrarna Michael Parks och Sam Povorozniouk fortsätter sina säsonger på annat håll.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Michael Parks var Sports vassaste anfallare i början av säsongen, men tappade formen helt och hållet och stannar på 11+9=20 poäng på 46 matcher i Sport.

Sam Povorozniouk har samlat på sig 4+8=12 på 31 matcher. Hans statistik för avstängningar är anmärkningsvärd då han samlat på sig hela 15 matcher i avstängningar. Han skulle inte ha varit tillgänglig för spel förrän i Sports näst sista hemmamatch – mot TPS den 6 mars.

– Det har inte fungerat för Parks på sistone och därför kom vi fram till den här lösningen. För Povorozniouks del såg vi ingen idé i att ha kvar honom här i och med hans avstängning, säger sportchef Markus Jämsä i ett pressmeddelande.

Sport lyfter i stället upp juniorer i ligatruppen. 18-åriga ungdomslandslagsyttern Eetu Mäki, som anslutit till Sports juniorled från Hermes, och backarna Elias Laitamäki (17 år, till Sport från S-Kiekko) och Tobias Åkerman (17 år, via JYP till Sport från Muik) ansluter direkt, medan backen Juho Laitamäki, 21, och yttern Aleksi Nikko (20 år, egen produkt) lånas ut till Hermes och står i beredskap att spela med Sport vid behov.

Kommentarer
|

Fjärde raka förlusten för Sport: "Ingen usel insats"

Nyhetsbild
Niko Kivelä satte 1–3-målet bakom Sami Aittokallio, som ersatte Mika Järvinen efter 0–2, i första perioden. Tony Sund hann inte fram för att stoppa yttern. Foto: Linus Lindholm
Sport rådde inte på ligans formstarkaste lag. Pelicans hade bra drag i målskyttet och vann välförtjänt på Kopparön.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Fjärde raka förlusten för Sport: "Ingen usel insats"

ISHOCKEY Sport rådde inte på ligans formstarkaste lag. Pelicans hade bra drag i målskyttet och vann välförtjänt på Kopparön.

Nyhetsbild
Lokalt

Rapport: HPV-vaccin för pojkar sparar miljoner – "Cancer dyr att vårda"

Genom att vaccinera både flickor och pojkar mot HPV-viruset kunde omkring 300 cancerfall varje år förhindras, enligt Institutet för hälsa och välfärd (THL).   – Det är också en jämställdhetsfråga, säger överläkare Tuija Leino på THL.

Nyhetsbild
Lokalt

Församlingsrådet om prästers uttalande om homosexuella: Vi kan inte bestraffa

Kyrkoherden och kaplanen i Kristinestads har uttalat sig nedsättande om homosexuella. Församlingsrådets händer är bundna.

Nyhetsbild
Lokalt

Vasaborna får längre kö till läkare på hälsostationerna – Överläkare är bekymrad

Väntetiden till läkare på hälsostationerna i Vasa blir längre i år. En av orsakerna är svårigheten att rekrytera läkare.

Mest läst senaste veckan