|

Amerikanska anfallarna lämnar Sport – juniorer får chansen

NyhetsbildZoom
Michael Parks och Sam Povorozniouk har gjort sitt i Sport. Bägge fortsätter spela på annat håll än i Finland. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka
Yttrarna Michael Parks och Sam Povorozniouk fortsätter sina säsonger på annat håll.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Michael Parks var Sports vassaste anfallare i början av säsongen, men tappade formen helt och hållet och stannar på 11+9=20 poäng på 46 matcher i Sport.

Sam Povorozniouk har samlat på sig 4+8=12 på 31 matcher. Hans statistik för avstängningar är anmärkningsvärd då han samlat på sig hela 15 matcher i avstängningar. Han skulle inte ha varit tillgänglig för spel förrän i Sports näst sista hemmamatch – mot TPS den 6 mars.

– Det har inte fungerat för Parks på sistone och därför kom vi fram till den här lösningen. För Povorozniouks del såg vi ingen idé i att ha kvar honom här i och med hans avstängning, säger sportchef Markus Jämsä i ett pressmeddelande.

Sport lyfter i stället upp juniorer i ligatruppen. 18-åriga ungdomslandslagsyttern Eetu Mäki, som anslutit till Sports juniorled från Hermes, och backarna Elias Laitamäki (17 år, till Sport från S-Kiekko) och Tobias Åkerman (17 år, via JYP till Sport från Muik) ansluter direkt, medan backen Juho Laitamäki, 21, och yttern Aleksi Nikko (20 år, egen produkt) lånas ut till Hermes och står i beredskap att spela med Sport vid behov.

Jag rekommenderar artikeln

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport
1

113 lopp sedan senast – Kimi Räikkönen vann i Austin

FORMEL 1 Kimi Räikkönen höll undan för Max Verstappen och Lewis Hamilton och vann USA:s GP.

Nyhetsbild
Lokalt

Biobesöket i rullstol blev en besvikelse: "Det är gräsligt"

VASA Carola Lithén såg fram emot en biokväll på Bio Rex i Vasa. Men kvällen blev förstörd när hon insåg att renoveringen av biografen försämrat tillgängligheten för rullstolsburna besökare.

Nyhetsbild
Sport

FC Sport tog första segern trots utvisning

FUTSAL FC Sport-j var bättre från början och bärgade säsongens första ligaseger i Vanda.

Nyhetsbild
Lokalt

På måndag stänger strejken flera idrottsanläggningar– se lista över stängda utrymmen

På måndag och tisdag går över 10 000 av fackförbundet JHL:s medlemmar i strejk. Strejken syns också i Vasa och i Korsholm, inom fastighetsservice, kosthåll samt motions-, kultur- och idrottsväsendet.

Mest läst senaste veckan