|

Patrias vd ångrar profilering i Uganda

Patrias vd Olli Isotalo medgav i tv-programmet A-studio att företaget har begått ett misstag då man gav lov att marknadsföra Patrias produkter i Uganda och Mocambique.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Marknadsföringen sköttes av en 41-årig finländsk man som förra veckan hittades död under mystikomhöljda omständigheter på ett hotell i Kampala. Mannen har i samband med sin affärsresa försökt sälja finska pansarfordon i Uganda.

– Givetvis har vi som organisation misslyckats med att följa våra egna processer. Vi har mycket klara regler för hur vi går in i ett nytt land, sade Patrias vd Olli Isotalo i A-studio på tisdagskvällen.

Enligt Isotalo hade den 41-årige mannen tagit kontakt med Patria och bett att få marknadsföra Patrias produkter till nyckelpersoner som han skulle möta i samband med sin affärsresa till Uganda. Patria gav skriftligt lov till mannen att ta med sig Patrias broschyrer.

– Den främsta orsaken till vår blunder är oaktsamhet, sade Isotalo.

Enligt Isotalo blir Patria kontaktad av presumtiva konsulter varje vecka. Patris vd uppgav att Afrika inte är en världsdel där bolaget vill sälja sina vapen eller krigsmateriel.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport
1

113 lopp sedan senast – Kimi Räikkönen vann i Austin

FORMEL 1 Kimi Räikkönen höll undan för Max Verstappen och Lewis Hamilton och vann USA:s GP.

Nyhetsbild
Lokalt

Biobesöket i rullstol blev en besvikelse: "Det är gräsligt"

VASA Carola Lithén såg fram emot en biokväll på Bio Rex i Vasa. Men kvällen blev förstörd när hon insåg att renoveringen av biografen försämrat tillgängligheten för rullstolsburna besökare.

Nyhetsbild
Sport

FC Sport tog första segern trots utvisning

FUTSAL FC Sport-j var bättre från början och bärgade säsongens första ligaseger i Vanda.

Nyhetsbild
Lokalt

På måndag stänger strejken flera idrottsanläggningar– se lista över stängda utrymmen

På måndag och tisdag går över 10 000 av fackförbundet JHL:s medlemmar i strejk. Strejken syns också i Vasa och i Korsholm, inom fastighetsservice, kosthåll samt motions-, kultur- och idrottsväsendet.

Mest läst senaste veckan