;
|

Patrias vd ångrar profilering i Uganda

Patrias vd Olli Isotalo medgav i tv-programmet A-studio att företaget har begått ett misstag då man gav lov att marknadsföra Patrias produkter i Uganda och Mocambique.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Marknadsföringen sköttes av en 41-årig finländsk man som förra veckan hittades död under mystikomhöljda omständigheter på ett hotell i Kampala. Mannen har i samband med sin affärsresa försökt sälja finska pansarfordon i Uganda.

– Givetvis har vi som organisation misslyckats med att följa våra egna processer. Vi har mycket klara regler för hur vi går in i ett nytt land, sade Patrias vd Olli Isotalo i A-studio på tisdagskvällen.

Enligt Isotalo hade den 41-årige mannen tagit kontakt med Patria och bett att få marknadsföra Patrias produkter till nyckelpersoner som han skulle möta i samband med sin affärsresa till Uganda. Patria gav skriftligt lov till mannen att ta med sig Patrias broschyrer.

– Den främsta orsaken till vår blunder är oaktsamhet, sade Isotalo.

Enligt Isotalo blir Patria kontaktad av presumtiva konsulter varje vecka. Patris vd uppgav att Afrika inte är en världsdel där bolaget vill sälja sina vapen eller krigsmateriel.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Stora markbyggen ändrar Sandviken i grunden

De närmaste två åren betyder stora förändringar i Sandviken. En del av motorvägen blir gata, det ska byggas parkeringsplatser, två rondeller och nya gator. Och inte minst: Vasa får en ny konstisbana och bobollsplanen flyttas.

Nyhetsbild
Kultur

KAJ:s musikal "Gambämark" skildrar österbottniskt paradis

En föreställning starkt inspirerad av Vörå spelmansklubb och Lejonkungen. Så beskrivs den nya musikalen "Gambämark" av och med humorgruppen KAJ. Den 7 april släpps biljetterna.

Nyhetsbild
Lokalt

Amfetaminpåverkad bilist stoppad på motorvägen i Vasa

VASA I torsdags stoppades två misstänkta rattfyllerister i kvällstrafiken i Vasa. En av bilisterna stoppades på motorvägen efter att polisen mottagit uppgifter om ett fordon med osäker körstil. Det visade sig att bilisten saknade giltigt körkort och körde drogpåverkad.

Nyhetsbild
Inrikes

Hovrätten: Diskriminerande mot totalvägrare att Jehovas vittnen befrias från värnplikten

Helsingfors hovrätt konstaterade på fredagen att det är mot grundlagens diskrimineringsförbud att befria endast Jehovas vittnen från militär- och civiltjänstgöring. Hovrätten frigav en totalvägrare som dömts till fängelsestraff.

Mest läst senaste veckan