|

Premier League-matcher billigare i nytt avtal

NyhetsbildZoom
Det blir billigare att visa Manchester City och andra lag i Premier League. Foto: Rui Vieira/AP/TT
Den skenande ekonomiska ruljangsen inom den engelska fotbollen verkar lugna ner sig.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det talas ständigt om den enorma penningrullningen inom fotbollen med nya transferrekord och skenande spelarlöner. Mitt i allt detta meddelar tv-bolaget Sky Sports att man köpt flera rättighetspaket för att visa Premier League i tre år – för en lägre (!) kostnad än när man senast köpte samma paket.

Sky betalar 3,58 miljarder pund, cirka 4 miljarder euro, för att visa 128 matcher per säsong under tre år från och med säsongen 2019–2020. Det är ungefär 600 miljoner pund mindre än när man slöt sitt senaste avtal och då var det för 126 matcher/säsong. Kostnaden per match har gått ner 16 procent.

Konkurrenten BT har köpt ett paket om 32 matcher per säsong för cirka 900 miljoner euro.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan