;
|

Hirvonen har medaljläge – ut i spåret som sexa

NyhetsbildZoom
Eero Hirvonen tävlar i nordisk kombination i dag. Foto: Christof Stache
Eero Hirvonen hoppade 102 meter i normalbacken och har 22 sekunder till en medaljplacering inför skidmomentet i nordisk kombination.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Eero Hirvonen beger sig ut i spåret som sjätte man då medaljkampen i nordisk kombination avgörs senare i dag. Hirvonen hoppade 102 meter i normalbacken och var bästa finländare.

Hirvonen har 22 sekunder upp till en pallplacering.

– Jag har tänkt slåss om medaljerna, säger Hirvonen i Yles sändning.

Ilkka Herola landade efter 97 meter, Arttu Mäkiaho hoppade 91 meter och Hannu Manninnen 90 meter. Trion kommer att ha svårt att nå topplaceringar.

Österrikaren Franz-Josef Rehrl slog till med ett hopp på 112 meter och firade som en galning. Norrmannen Jarl Magnus Riiber startar som tvåa och japanen Akito Watabe som trea.

Skidmomentet på 10 kilometer ser ut att starta klockan 11.

Resultat i backmomentet:

  • 1. Franz-Josef Rehrl, Österrike, 112 meter
  • 2. Jarl Magnus Riiber, Norge 111 meter, +15 sekunder
  • 3. Akito Watabe, Japan,105,5 meter, + 28 sekunder
  • 4. Lukas Klapfer, Österrike, 109 meter, + 32 sekunder
  • 5. Eric Frenzel, Tyskland, 106,5 meter, + 36 sekunder
  • 6. Eero Hirvonen, Finland, 102 meter, + 50 sekunder
  • ——————————————————————
  • 17. Ilkka Herola, Finland, 97 meter, + 2.04
  • 34. Arttu Mäkiaho, Finland, 91 meter, + 3.02
  • 34. Hannu Manninen, Finland, 90 meter, + 3.02

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Stora markbyggen ändrar Sandviken i grunden

De närmaste två åren betyder stora förändringar i Sandviken. En del av motorvägen blir gata, det ska byggas parkeringsplatser, två rondeller och nya gator. Och inte minst: Vasa får en ny konstisbana och bobollsplanen flyttas.

Nyhetsbild
Kultur

KAJ:s musikal "Gambämark" skildrar österbottniskt paradis

En föreställning starkt inspirerad av Vörå spelmansklubb och Lejonkungen. Så beskrivs den nya musikalen "Gambämark" av och med humorgruppen KAJ. Den 7 april släpps biljetterna.

Nyhetsbild
Lokalt

Amfetaminpåverkad bilist stoppad på motorvägen i Vasa

VASA I torsdags stoppades två misstänkta rattfyllerister i kvällstrafiken i Vasa. En av bilisterna stoppades på motorvägen efter att polisen mottagit uppgifter om ett fordon med osäker körstil. Det visade sig att bilisten saknade giltigt körkort och körde drogpåverkad.

Nyhetsbild
Inrikes

Hovrätten: Diskriminerande mot totalvägrare att Jehovas vittnen befrias från värnplikten

Helsingfors hovrätt konstaterade på fredagen att det är mot grundlagens diskrimineringsförbud att befria endast Jehovas vittnen från militär- och civiltjänstgöring. Hovrätten frigav en totalvägrare som dömts till fängelsestraff.

Mest läst senaste veckan