|

Nytt invandringsförslag väcks i USA-senaten

NyhetsbildZoom
En av många demonstrationer till stöd för "dreamers", papperslösa som kom till USA som barn. Arkivbild.Foto: Martinez Monsivais/AP/TT
En grupp senatorer från både Republikanerna och Demokraterna har lagt ett gemensamt förslag till invandringsreform i senaten i den amerikanska kongressen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det är dock högst oklart om förslaget får tillräckligt många röster för att antas.

Det verkar inte troligt att det får stöd av Vita huset, eftersom det inte innehåller alla de fyra grundpelare som president Donald Trump krävt.

Republikanen Lindsey Graham säger att det partiöverskridande förslaget skulle skydda 1,8 miljoner papperslösa invandrare, de så kallade dreamers, från deportering. Det innehåller också 25 miljarder dollar till ökad gränsbevakning.

En annan av republikanerna bakom förslaget, Jeff Flake, säger att de försöker bygga en majoritet inför den omröstning som väntas under torsdagen.

Kommentarer
|

Sökinsatserna ställs in i Tamokdalen – återupptas på våren

Nyhetsbild
Den ursprungliga planen var att fortsätta sökinsatserna med de införskaffade magnetsökarna på torsdagen, om vädret hade tillåtit det. Nu ställs sökningarna in fram till våren. Foto: Lehtikuva/Stein Wilhelmsen/Folkebladet
På grund av rikligt snöfall är lavinfaran återigen stor i Tamokdalen. Därför är det inte försvarligt att fortsätta med sökoperationen på marknivå, meddelar norsk polis.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan