|

Stor polisinsats vid amerikansk skolskjutning

Amerikansk polis har ryckt ut på ett larm om skottlossning på en skola i Parkland, norr om Fort Lauderdale i delstaten Florida. Minst en person har dött och en person är gripen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tidigare på kvällen var en skytt ännu på fri fot. Närmare midnatt finsk tid kom uppgifter att en person gripits misstänkt för skolskjutningen i Florida, uppger en talesman för den lokala polisen.

Allmänheten uppmanas att hålla sig borta. Elever och lärare vid skolan uppmanas tills vidare hålla sig inomhus. Tv-bilder visar hur beväpnad polis rör sig utanför skolan och hur grupper av ungdomar leds ut ur skolbyggnader med händer höjda över sina huvuden.

Lokala medier citerar räddningstjänsten som säger att minst 20 personer kan vara skadade.

Totalt 3 208 ungdomar går på Marjory Stoneman Douglas-skolan, som är en gymnasieskola.

Kommentarer
|

Sökinsatserna ställs in i Tamokdalen – återupptas på våren

Nyhetsbild
Den ursprungliga planen var att fortsätta sökinsatserna med de införskaffade magnetsökarna på torsdagen, om vädret hade tillåtit det. Nu ställs sökningarna in fram till våren. Foto: Lehtikuva/Stein Wilhelmsen/Folkebladet
På grund av rikligt snöfall är lavinfaran återigen stor i Tamokdalen. Därför är det inte försvarbart att fortsätta med sökoperationen på marknivå, meddelar norsk polis.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan