En varg till fälldes i Karleby

NyhetsbildZoom
Vargen har återvänt till kulturbygder och rapporter om bofasta flockar kommer också från Sydösterbotten.  Foto: HSS arkiv
Den andra vargen som jägarna i Karlebytrakten fått undantagstillstånd att fälla sköts i lördags. Också den var en hona, skriver KP24.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den andra vargen fälldes i Kelviå och var en hona på 35,1 kilogram. Också den varg som fälldes för två helger sedan, den 3 februari, var en hona. Till KP24 säger jaktchef Mikael Luoma från Viltcentralen att det inte är något märkligt med att det är två honor som rört sig tillsammans. Vid tidigare liknande fall har DNA visat att de vargarna var syskon.

Den varg som nu fälldes har varit under uppsikt sedan den första fälldes och den har rört sig i Toholampi och vidare mot Kelviå. Hungern drev den närmare bebyggelse och eftersom den varit ensam har den inte lyckats fånga något byte.

Det undantagstillstånd som jägarna i Ullava-Kelviåtrakten fick gällde två vargar i området Karleby, Kaustby och Toholampi. Nu har båda vargarna fällts och undantagstillståndet som beviljades för 21 dagar är därmed förbrukat.

Kommentarer

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Höjd inkomstgräns för studerande kan bli fråga för nästa regering

VBL/ÖT:s kandidattest visar att både väljarna och riksdagsvalskandidaterna vill  höja inkomstgränsen för studerande. En utredning ger grönt ljus för höjning med 50 procent.

Nyhetsbild
Opinion

LEDARE Som efter Utøya – men större

Nya Zeeland har genom det här fått en speciell plats i 1,5 miljarder muslimers hjärta.

Nyhetsbild
Sport

Uppförsbacke för Sport A: "Killarna lär sig slutspelshockey"

ISHOCKEY Två matchstraff, åtta insläppta mål och förlust nummer två mot Blues. Framöver spelar Sports A-juniorer enbart måstematch i semifinalserien.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Ingo utmanad av folket

ANNONS FRÅN CHRISTOFFER INGO Christoffer Ingo, kandidat (SFP) i riksdagsvalet 2019, ville möta sina väljare på ett annorlunda sätt och efterlyste därför utmaningar av alla de slag. Hittills har han jobbat en halv dag på ett daghem, backat en 17 meters långtradare och mätt sina krafter i styrkelyft.

Mest läst senaste veckan