En varg till fälldes i Karleby

NyhetsbildZoom
Vargen har återvänt till kulturbygder och rapporter om bofasta flockar kommer också från Sydösterbotten.  Foto: HSS arkiv
Den andra vargen som jägarna i Karlebytrakten fått undantagstillstånd att fälla sköts i lördags. Också den var en hona, skriver KP24.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den andra vargen fälldes i Kelviå och var en hona på 35,1 kilogram. Också den varg som fälldes för två helger sedan, den 3 februari, var en hona. Till KP24 säger jaktchef Mikael Luoma från Viltcentralen att det inte är något märkligt med att det är två honor som rört sig tillsammans. Vid tidigare liknande fall har DNA visat att de vargarna var syskon.

Den varg som nu fälldes har varit under uppsikt sedan den första fälldes och den har rört sig i Toholampi och vidare mot Kelviå. Hungern drev den närmare bebyggelse och eftersom den varit ensam har den inte lyckats fånga något byte.

Det undantagstillstånd som jägarna i Ullava-Kelviåtrakten fick gällde två vargar i området Karleby, Kaustby och Toholampi. Nu har båda vargarna fällts och undantagstillståndet som beviljades för 21 dagar är därmed förbrukat.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan