Två vargar sprang till Hankmo men svängde om igen

Under natten mellan onsdag och torsdag sprang två vargar från Maxmo skärgård till Hankmo i Korsholm. Där konstaterade man att vargarna svängt om och sprungit tillbaks ut på isen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Vargarna spred ut sig lite i natt och två stycken tog en vända mot Hankmo, men i Hankmo konstaterade man att vargarna vänt tillbaka mot oss. Så det är lite osäkert nu var dessa två är.

– En varg har vi kvar i området (Tajlot/Kättalot), den som har rört sig ensam, skriver Andreas Holm i ett mejl till redaktionen.

De två vargarna som kom från Kvimo till Särkimo, har nu gått tillbaka till Kvimo.

– Så de verkar göra lite utflykter ibland men kommer ofta tillbaka. En ny plats hittades i dag (torsdag) där någonting tagits. Det enda som fanns kvar var hårtussar, det var eventuellt en räv som fått sätta livet till. Det var åtminstone inte en hjort, utan något småvilt.

Holm konstaterar att det börjar vara mycket spår överallt, så det är svårt att bedöma vad som är nytt och gammalt.

– Vi får hoppas på lite nysnö.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan