Aroma öppnar café i GW Galleria

NyhetsbildZoom
Maria Vestergård på Aroma Foto: Arkiv
Bageriföretaget Aroma utvidgar och öppnar nu även ett lunchcafé i GW Galleria i Stenhaga.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Café Aschan har lämnat GW Galleria i Stenhaga. I stället blir det nu Aroma Bageri & Konditori som flyttar in och öppnar ett lunchcafé under våren.

Aroma har sedan tidigare ett butikscafé i samband med bageriet i Kvevlax och ett lunchcafé på Hovrättsesplanaden i Vasa centrum. Enligt Maria Vestergård och Tanja Krokvik på Aroma har man redan i ett par år letat efter en lämplig lokal för ett cafe.

– Stenhaga är ett intressant område. Det känns spännande att nu starta upp verksamhet i ett nytt område och se hur det går


– Vi har några små kundbord i vår butik på Hovrättsesplanaden och får varje dag önskemål från kunderna om att borden borde vara fler. Vi öppnade butiken i första hand för att sälja bageriprodukter och det finns egentligen inte rum för kundplatser där, säger Vestergård och Krokvik i ett pressmeddelande.

Det nya caféet i Stenhaga kommer däremot att ha 50–60 sittplatser.

En del av bageriprodukterna och bakelserna som säljs i caféet kommer från bageriet i Kvevlax, medan resten görs på plats. Lunchutbudet kommer, precis som på Hovrättsesplanaden, att bestå av sallader och smörgåsar.


GW Gallerias Property Manager Teppo Rasku gläder sig åt nytillskottet i köpcentret.

– Det känns fint att få hit ett välkänt företag som haft framgång i tävlingar. Det nya caféet kommer att vara till glädje för besökarna.

Annat som händer i GW Galleria i vår är att Lindex kommer att förnya och utvidga hela sitt affärskoncept och att Iittalas lokal kommer att få ett helt nytt utseende.

Kommentarer
|

VPS-talangen har hittat hem – Alanko gillar att ta poäng mot KPV

Nyhetsbild
Samu Alanko kom hem till VPS mitt under fjolårssäsongen. I år hoppas han få sitt genombrott i ligan. Foto: Mikael Nordman
Samu Alanko är tillbaka i VPS för att få sitt genombrott. Som junior mötte han KPV många gånger, nu vill han ha poäng i ligaderbyt.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Inrikes

Forskare hoppas på diskussion om förhållandets inverkan på sexlusten

Variation i sexlusten är alldeles normalt, särskilt i långvariga relationer, säger Annika Gunst som skrivit en doktorsavhandling om låg sexlust bland kvinnor.

Nyhetsbild
Lokalt

Bristen på trafikvett irriterar Christian – därför fotar han de som bryter mot reglerna

VASA Det är förbjudet att svänga vänster från Sandviksgatan in på Skolhusgatan. Ändå är det många bilister som slarvar, säger fotografen Christian Nylund. Han har nu samlat ihop en diger lunta bildbevis på trafiksyndare.

Nyhetsbild
Resfeber

Korsika – karg elegans mitt i Medelhavet

Korsika är en av Medelhavets allra vackraste öar. Den är inte publikfriande, men om du uppskattar en mindre insmickrande form av elegans har du kommit rätt.

Nyhetsbild
Lokalt

Vi vill veta hur du firar påsk – skicka in dina bilder till oss!

Påskhäxor, ägg, godis...eller något helt annat? Vad gör du i helgen? Skicka in dina påskbilder till oss så publicerar vi dem i ett bildspel på webben.

Mest läst senaste veckan