|

Månskensbonden ger ut ny musikvideo där förtyckt ilska syns

NyhetsbildZoom
Månskensbonden Markus Bergfors. Foto: Frank A Unger
Passiv aggressivitet, apelsiner och österbottniskt landskap från mopedsitsen är tre saker som visas i Månskensbodens musikvideo till låten "Släkt i var och varannan gård". Läs fyra frågor till Månskensbonden och se videon här:
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vad handlar videon om?

Den handlar om en karaktär som kör omkring på moped i Österbotten och som har ett ohälsosamt förhållande till apelsiner. Resten får man själv tolka, säger Månskensbonden Markus Bergfors.

Hur kom ni på idén till videon?

– Jag gjorde videon tillsammans med Laura Mendelin. Jag visste redan från början att jag ville att något skulle slås sönder i den. Det är något i låten som handlar om förtryckt ilska och passiv aggressivitet, och jag ville att det skulle komma fram i videon. Från den utgångspunkten bollade vi fram idéer. Mopeden som är med i videon är faktiskt den jag själv körde omkring med som femtonåring, den ville Laura gärna ha med.

Zoom

Mopeden som är med i videon är den som Markus Bergfors "Månskensbonden" själv körde som femtonåring. Foto: Frank A Unger


I videon har karaktären apelsiner på pakethållaren på mopon, senare slår han sönder apelsinerna. Hur kommer det sig att det blev just apelsiner?

– Det är en bra fråga, jag tycker apelsiner kan vara lite självgoda. De nämns också i texten, så de fick bli ett lite av ett offer och spela en symbolisk roll när personen får utlopp för sin passivaggressivitet.

Vad händer annars kring Månskensbonden just nu?

– Det är ganska mycket på gång. Jag kommer att släppa mitt debutalbum, "Vårt ödeland", den 5 april. Det sätter jag mycket krut på. Sen har jag en del spelningar. Jag ska spela på After Eight i Jakobstad den 25 april och den 5 maj spelar jag på Ritzs 10-årsjubileum. Jag kommer också att spela i Åbo och möjligen i Sverige.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Simtur ledde till att båt kantrade - räddades av förbipasserande

Österbottens räddningsverk fick under lördagen ett larm om att tre personer hamnat i vattnet när en båt kantrat i samband med en simtur. Flera enheter kallades till platsen.

Nyhetsbild
Lokalt

Åror snabbare än segel i årets Monäsrodden

NYKARLEBY. Det är god stämning, vindstilla väder och kö till både laxsoppa och glass när klockan närmar sig start för allmogebåtarna i Monäsrodden. I år är det artonde gången kapplöpningen ordnas.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Toppstjärnor på den unika musik-, mat och vinfestivalen i Inre hamnen i Vasa nästa vecka 27-28.7

Annons från Vasa Festival Sista veckoslutet i juli brakar det loss på den österbottniska kusten då Vasa återtar sin plats på den nationella festivalkartan i och med Vasa Festival som ordnas i den maritima parkmiljön i Inre hamnen i Vasa.

Mest läst senaste veckan