Vad handlar videon om?

Den handlar om en karaktär som kör omkring på moped i Österbotten och som har ett ohälsosamt förhållande till apelsiner. Resten får man själv tolka, säger Månskensbonden Markus Bergfors.

Hur kom ni på idén till videon?

– Jag gjorde videon tillsammans med Laura Mendelin. Jag visste redan från början att jag ville att något skulle slås sönder i den. Det är något i låten som handlar om förtryckt ilska och passiv aggressivitet, och jag ville att det skulle komma fram i videon. Från den utgångspunkten bollade vi fram idéer. Mopeden som är med i videon är faktiskt den jag själv körde omkring med som femtonåring, den ville Laura gärna ha med.

Zoom

Mopeden som är med i videon är den som Markus Bergfors "Månskensbonden" själv körde som femtonåring. Foto: Frank A Unger


I videon har karaktären apelsiner på pakethållaren på mopon, senare slår han sönder apelsinerna. Hur kommer det sig att det blev just apelsiner?

– Det är en bra fråga, jag tycker apelsiner kan vara lite självgoda. De nämns också i texten, så de fick bli ett lite av ett offer och spela en symbolisk roll när personen får utlopp för sin passivaggressivitet.

Vad händer annars kring Månskensbonden just nu?

– Det är ganska mycket på gång. Jag kommer att släppa mitt debutalbum, "Vårt ödeland", den 5 april. Det sätter jag mycket krut på. Sen har jag en del spelningar. Jag ska spela på After Eight i Jakobstad den 25 april och den 5 maj spelar jag på Ritzs 10-årsjubileum. Jag kommer också att spela i Åbo och möjligen i Sverige.