|

Benjamin Ingrosso vann Melodifestivalen

NyhetsbildZoom
Benjamin Ingrosso får representera Sverige i Lissabon. Foto: Jonas Ekströmer/TT
Storfavoriten Benjamin Ingrosso höll för trycket och stod till slut som segrare i Melodifestivalen. "Tack Sverige", ropade vinnaren från scenen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Benjamin Ingrosso vann Melodifestivalen – men ville gärna skänka en tanke åt sin konkurrent, och vän, Felix Sandman.


– Vi ska dela på den här, hälsade Ingrosso till tvåan i SVT Play, direkt efter sitt finalframförande.

Själv trodde han på seger för Sandman.

– Jag var så säker, han skulle vinna, jag var så glad för din skull, sade Benjamin Ingrosso, riktad till Sandman.

Redan under den första deltävlingen i Karlstad var Benjamin Ingrosso favorittippad och tillsammans med John Lundvik tog han sig direkt till final.

Det här är andra året i rad som Benjamin Ingrosso tävlar i Melodifestivalen. Gemensamt för hans båda bidrag – “Good lovin’” och “Dance you off” – är att båda låtarna handlar om olycklig kärlek efter uppbrottet med flickvännen.

Trots att han länge har haft folkets stöd, ville han in i det sista inte ta ut någonting i förskott.

– Det hade varit helt sjukt om jag gick och vann, jag hade nog inte kunnat förstå det, sade han i början av finalveckan.

Benjamin Ingrosso har tidigare berättat att drömmen är att nå ut med sin musik till hela världen.

– Eurovision en väldigt bra grej att kunna synas i, man får visa sitt artisteri för hela jävla Europa, det är stört.

Årets bidrag “Dance you off” är ett visuellt nummer skapat av koreografen Zain Odelstål, samma person som förra året låg bakom Robin Bengtssons vinnarnummer “I can’t go on”. Trots att SVT har den bredaste och högsta scenen hittills, har Benjamin Ingrosso en egen med lysrör i olika färger. Nu får han ta med sig scenen till Lissabon där han den 10 maj ställer upp i Eurovision Song Contests andra semifinal.
"Dance you off" föll också de internationella jurygrupperna i smaken som gav Ingrosso totalt 114 poäng, efter totalt sex tolvor, bland annat från Albanien, Cypern och Australien.

Tidigare under kvällen fick Renaida sjunga om sin låt "All the feels", efter att hon haft problem med medhörningen.
– Hallå förlåt, men jag hör inte någonting, ropade hon mitt under sitt framträdande av "All the feels".
Programledaren David Lindgren meddelade – sent i programmet – att Renaida skulle få sjunga sin låt igen, efter det ordinarie startfältet.
Totalt fick SVT in 13 993 975 röster – ett rekord. Därmed gick 1 961 602 kronor till Radiohjälpen.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Simtur ledde till att båt kantrade - räddades av förbipasserande

Österbottens räddningsverk fick under lördagen ett larm om att tre personer hamnat i vattnet när en båt kantrat i samband med en simtur. Flera enheter kallades till platsen.

Nyhetsbild
Lokalt

Åror snabbare än segel i årets Monäsrodden

NYKARLEBY. Det är god stämning, vindstilla väder och kö till både laxsoppa och glass när klockan närmar sig start för allmogebåtarna i Monäsrodden. I år är det artonde gången kapplöpningen ordnas.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Toppstjärnor på den unika musik-, mat och vinfestivalen i Inre hamnen i Vasa nästa vecka 27-28.7

Annons från Vasa Festival Sista veckoslutet i juli brakar det loss på den österbottniska kusten då Vasa återtar sin plats på den nationella festivalkartan i och med Vasa Festival som ordnas i den maritima parkmiljön i Inre hamnen i Vasa.

Mest läst senaste veckan