I decennier har Bild haft en särskild sektion med bilder på halvnakna kvinnor, något som väckt mycket kritik genom åren. 2012 valde man att ta bort så kallade "Bild-tjejer" från förstasidan, och nu tar redaktionen alltså ännu ett steg.

"De senaste månaderna har vi allt mer fått känslan av att kvinnor upplever dessa bilder som stötande eller nedsättande, såväl på vår egen redaktion som bland våra kvinnliga läsare" skriver Bild.

"Bilderna har naturligtvis ett syfte att underhålla mestadels män. Men vi på Bild anser inte att mäns underhållning ska vara kränkande mot kvinnor. Därför producerar vi inte längre sådana bilder.”

Men "Bild-tjejerna" försvinner inte helt. Tidningen kommer att behålla det den kallar "erotisk konst". Bild kommer att fortsätta publicera bilder på lättklädda, men inte barbröstade, kvinnor. Redaktionen skriver att man ska försöka hitta en "mer tidsenligt och modern" stil på bilderna. Bild kommer också att fortsätta publicera ”nakenbilder som hela landet talar om” exempelvis om någon kändis viker ut sig.