|

En person skadad i krock på riksåttan i Närpes

En bilist lyckades inte styra bilen över körbanan vid en omkörning på riksåttan i Pörtom vid niotiden på tisdag morgon. Bilen krockade med en långtradare och föraren i bilen skadades.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

En person skadades i krocken som inträffade vid niotiden på riksåttan i Pörtom en bit söder om avfarten till Petalax. Den skadade var föraren i personbilen som färdades ensam.

– Personbilsföraren körde om en annan bil, men troligen började bilen flyta i snöslasket i mitten på vägen och lyckades inte ta sig tillbaka in i egen körfil, säger räddningsverkets jourhavande chef Kaj Enqvist.

Söderifrån kom en långtradare, och dess förare körde ut mot sidan av vägen vid upptäckten av personbilen som kom emot på körfilen.

Genom det agerandet kunde en total frontalkrock undvikas. Personbilens vänstra hörn och sida törnade mot långtradarens vänstra hörn. Personbilen hamnade i diket av smällen.

Enqvist kan inte bedöma hur svårt personbilsföraren skadades, men personen fördes med ambulans till sjukhus.

Ena körfilen var avstängd vid platsen under tiden som räddningsoperationen pågick, men är nu öppen igen.

Om väglaget säger Enqvist att vägen inte var helt plogad, och bedömningen är att det gjorde att personbilen inte gick att styra.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Höjd inkomstgräns för studerande kan bli fråga för nästa regering

VBL/ÖT:s kandidattest visar att både väljarna och riksdagsvalskandidaterna vill  höja inkomstgränsen för studerande. En utredning ger grönt ljus för höjning med 50 procent.

Nyhetsbild
Opinion

LEDARE Som efter Utøya – men större

Nya Zeeland har genom det här fått en speciell plats i 1,5 miljarder muslimers hjärta.

Nyhetsbild
Sport

Uppförsbacke för Sport A: "Killarna lär sig slutspelshockey"

ISHOCKEY Två matchstraff, åtta insläppta mål och förlust nummer två mot Blues. Framöver spelar Sports A-juniorer enbart måstematch i semifinalserien.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Ingo utmanad av folket

ANNONS FRÅN CHRISTOFFER INGO Christoffer Ingo, kandidat (SFP) i riksdagsvalet 2019, ville möta sina väljare på ett annorlunda sätt och efterlyste därför utmaningar av alla de slag. Hittills har han jobbat en halv dag på ett daghem, backat en 17 meters långtradare och mätt sina krafter i styrkelyft.

Mest läst senaste veckan