|

En person skadad i krock på riksåttan i Närpes

En bilist lyckades inte styra bilen över körbanan vid en omkörning på riksåttan i Pörtom vid niotiden på tisdag morgon. Bilen krockade med en långtradare och föraren i bilen skadades.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

En person skadades i krocken som inträffade vid niotiden på riksåttan i Pörtom en bit söder om avfarten till Petalax. Den skadade var föraren i personbilen som färdades ensam.

– Personbilsföraren körde om en annan bil, men troligen började bilen flyta i snöslasket i mitten på vägen och lyckades inte ta sig tillbaka in i egen körfil, säger räddningsverkets jourhavande chef Kaj Enqvist.

Söderifrån kom en långtradare, och dess förare körde ut mot sidan av vägen vid upptäckten av personbilen som kom emot på körfilen.

Genom det agerandet kunde en total frontalkrock undvikas. Personbilens vänstra hörn och sida törnade mot långtradarens vänstra hörn. Personbilen hamnade i diket av smällen.

Enqvist kan inte bedöma hur svårt personbilsföraren skadades, men personen fördes med ambulans till sjukhus.

Ena körfilen var avstängd vid platsen under tiden som räddningsoperationen pågick, men är nu öppen igen.

Om väglaget säger Enqvist att vägen inte var helt plogad, och bedömningen är att det gjorde att personbilen inte gick att styra.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

"Wogeln" ser sig själv i sin publik: Som en spegel

KRONOBY Förr var det spel som gällde men nu streamar Valter "Wogeln" Kangas IRL, som det kallas då någon sänder live på nätet från den fysiska världen.

Nyhetsbild
Lokalt

AXEL ÅHMAN: Traditionellt lillebrorskomplex

MIDSOMMARKRÖNIKA Det svider att erkänna men Sverige är lite bättre än Finland på en hel del saker. En av dem är att fira midsommar. De har patenterat idyllen med midsommarstång, smågrodorna och nubbe till sillen. Bland lummiga björkar i strålande solsken hoppar de runt med blomsterkransar i håret och sjunger sommarsånger med sin glättiga accent medan de har det så där äckligt perfekt som man bara kan ha det i Sverige.

Nyhetsbild
Utrikes

Finländska bordtennisvirtuoser spelar med saxar och hårfönar – har redan 100 miljoner visningar

Kan man släcka ett ljus med en pingisboll? Visst kan man det. Spela bordtennis med en hårfön? Det går an. Den finländska bordtennistrion Pongfinity har gjort ett namn för sig internationellt och siktar nu på att erövra den kinesiska marknaden.

Nyhetsbild
Opinion

KOLUMN: Snart pratar vi mera med robotar än med varandra

År 2020 kommer vi att prata mer med smarta manicker än med varandra. Är det en utveckling som vi vill ha, eller är det pengarna som styr?, undrar Niklas Nyberg i sin kolumn.

Nyhetsbild
Lokalt

I juli ändrar körkortslagen – mindre undervisning krävs för mopedkort

JAKOBSTAD Den obligatoriska övningskörningen slopas helt och sex teoritimmar ska bli fyra. På bilskolorna oroar man sig för att skicka ut mopedister som aldrig fått körundervisning i trafiken.

Mest läst senaste veckan