|

En person skadad i krock på riksåttan i Närpes

En bilist lyckades inte styra bilen över körbanan vid en omkörning på riksåttan i Pörtom vid niotiden på tisdag morgon. Bilen krockade med en långtradare och föraren i bilen skadades.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

En person skadades i krocken som inträffade vid niotiden på riksåttan i Pörtom en bit söder om avfarten till Petalax. Den skadade var föraren i personbilen som färdades ensam.

– Personbilsföraren körde om en annan bil, men troligen började bilen flyta i snöslasket i mitten på vägen och lyckades inte ta sig tillbaka in i egen körfil, säger räddningsverkets jourhavande chef Kaj Enqvist.

Söderifrån kom en långtradare, och dess förare körde ut mot sidan av vägen vid upptäckten av personbilen som kom emot på körfilen.

Genom det agerandet kunde en total frontalkrock undvikas. Personbilens vänstra hörn och sida törnade mot långtradarens vänstra hörn. Personbilen hamnade i diket av smällen.

Enqvist kan inte bedöma hur svårt personbilsföraren skadades, men personen fördes med ambulans till sjukhus.

Ena körfilen var avstängd vid platsen under tiden som räddningsoperationen pågick, men är nu öppen igen.

Om väglaget säger Enqvist att vägen inte var helt plogad, och bedömningen är att det gjorde att personbilen inte gick att styra.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Nu gäller övertidsförbud på centralsjukhuset – "Borde inte påverka patientsäkerheten"

VASA Fackföreningarnas protest mot regeringens lagförslag påverkar antagligen vardagen på centralsjukhuset. Det tror huvudförtroendemannen Kim Berg: "Det händer varje dag att någon måste byta skift eller jobba övertid."

Nyhetsbild
Lokalt

350 studerande ska sitza på torget – "Vasa vill verkligen vara en äkta studiestad"

VASA Det duggregnar och har börjat blåsa upp på onsdag förmiddag när Vasa universitets studentkår (VYY) radar ut bord. I kväll ordnar de sitz för 350 personer på Vasa torg – och hoppet om sol lever än.

Nyhetsbild
Lokalt

Nina Smulters avhandling ger resultat: Förbättrar vården för hjärtopererade

Det kan hända plötsligt, utan förvarning. Patienten som nyligen blivit hjärtopererad kan bli aggressiv, förvirrad eller reagera långsamt. Tillståndet kallas delirium och Malaxbon Nina Smulter lyfter upp det i sin doktorsavhandling – ett arbete som redan lett till förändrade vårdrutiner.

Nyhetsbild
Lokalt

Kaskö syr ihop nytt sparpaket - "Nu lånar vi till driften"

Kaskö Inom kort ska ledande politiker och tjänstemän i Kaskö föreslå åtgärder som ska få stadens ekonomi i balans. Stadsstyrelsens ordförande Carl-Gustav Mangs (SFP) säger att verkligheten just nu är att staden lånar till driften.

Mest läst senaste veckan