|

Gott resultat för Nordiska investeringsbanken

Nordiska investeringsbanken gjorde ett starkt resultat i fjol. Enligt bankens bokslut för 2017 landade rörelsevinsten på 211 miljoner euro.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Utlåningen i fjol uppgick till totalt 3,66 miljarder euro som fördelade sig på 55 olika projekt och låntagare. Största delen av investeringarna riktades till infrastrukturella projekt eller projekt som gynnar miljön. I synnerhet klimat- och Östersjöfrågor upptar en stor del av bankens miljöportfölj. Det sammanlagda värdet av bankens utlåning till miljöprojekt uppgick i fjol till en miljard euro.

Av fjolårets rörelsevinst ska 55 miljoner euro utbetalas som dividender till bankens ägarländer. Nordiska investeringsbanken ägs av de nordiska och baltiska länderna och har sitt säte i Helsingfors.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan