|

Gott resultat för Nordiska investeringsbanken

Nordiska investeringsbanken gjorde ett starkt resultat i fjol. Enligt bankens bokslut för 2017 landade rörelsevinsten på 211 miljoner euro.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Utlåningen i fjol uppgick till totalt 3,66 miljarder euro som fördelade sig på 55 olika projekt och låntagare. Största delen av investeringarna riktades till infrastrukturella projekt eller projekt som gynnar miljön. I synnerhet klimat- och Östersjöfrågor upptar en stor del av bankens miljöportfölj. Det sammanlagda värdet av bankens utlåning till miljöprojekt uppgick i fjol till en miljard euro.

Av fjolårets rörelsevinst ska 55 miljoner euro utbetalas som dividender till bankens ägarländer. Nordiska investeringsbanken ägs av de nordiska och baltiska länderna och har sitt säte i Helsingfors.

Kommentarer

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Höjd inkomstgräns för studerande kan bli fråga för nästa regering

VBL/ÖT:s kandidattest visar att både väljarna och riksdagsvalskandidaterna vill  höja inkomstgränsen för studerande. En utredning ger grönt ljus för höjning med 50 procent.

Nyhetsbild
Opinion

LEDARE Som efter Utøya – men större

Nya Zeeland har genom det här fått en speciell plats i 1,5 miljarder muslimers hjärta.

Nyhetsbild
Sport

Uppförsbacke för Sport A: "Killarna lär sig slutspelshockey"

ISHOCKEY Två matchstraff, åtta insläppta mål och förlust nummer två mot Blues. Framöver spelar Sports A-juniorer enbart måstematch i semifinalserien.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Ingo utmanad av folket

ANNONS FRÅN CHRISTOFFER INGO Christoffer Ingo, kandidat (SFP) i riksdagsvalet 2019, ville möta sina väljare på ett annorlunda sätt och efterlyste därför utmaningar av alla de slag. Hittills har han jobbat en halv dag på ett daghem, backat en 17 meters långtradare och mätt sina krafter i styrkelyft.

Mest läst senaste veckan