Ingen överenskommelse har ännu nåtts i kollektivavtalsförhandlingarna i finansbranschen, och Fackförbundet Pro rf har varslat om en arbetskonflikt som berör OP Gruppen 26–29.3.

– Strejken skulle stänga merparten av andelsbankskontoren under hela veckan före påsk. Vi vet först nästa vecka hur många kontor som kommer att vara öppna och under vilka tider. Vi ber att våra kunder sköter sina nödvändiga bankärenden på förhand redan den här veckan. Dessutom fungerar kundbetjäningen per telefon och på nätet bara delvis, skriver OP Gruppen i sitt pressmeddelande.

Under arbetskonflikten försöker OP trygga både privatkundernas och företagskundernas viktigaste tjänster såsom kortbetalningar, funktionen hos kontantautomater samt betalning av löner, pensioner och räkningar.

Fackförbunden har också varslat om arbetskonflikter i april som gäller andra banker. De kan också påverka OPs tjänster indirekt i apr

Enligt riksförlikningsman Helle ser det mörkt ut för medlingen i finansbranschens arbetstvist. Utsikterna för att nå en lösning är svaga, uppger Helle. Finansbranschens förhandlingsparter återupptar armbrytningen om ett nytt kollektivavtal på tisdag den 20 mars.