|

Författaren Ann-Charlotte Alverfors är död

NyhetsbildZoom
Författaren Ann-Charlotte Alverfors. Pressbild. Foto: Lindelöws bokförlag
På tisdagen avled författaren Ann-Charlotte Alverfors efter en längre tids sjukdom rapporterar Sveriges Radio Kulturnytt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Författaren blev känd med boken "Sparvöga", del ett i en självbiografisk trilogi om karaktären Gertrud "Sparvöga". Böckerna gjordes sedan 1989 till en tv-serie med samma titel.

Utöver romaner och dikter skrev Ann-Charlotte Alverfors även dramatik – och från 1978 till 1980 satt hon i styrelsen för Svenska PEN-klubben.

Ann-Charlotte Alverfors var född i Eksjö, i Småland, och debuterade i Icakuriren redan som åttaåring. Hon blev 71 år gammal.

Kommentarer
|

"Kyssande sjömannen" från ikonisk bild är död

Nyhetsbild
"Kissing sailor" eller den kyssande sjömannen från den kända bilden i Life Magazine. Victor Jorgensens bild är inte upphovsrättsskyddad och visar paret från en annan vinkel än på det kända fotografiet från Life. Arkivbild. Foto: Victor Jorgensen/Wikimedia Commons
George Mendonsa, som hela livet hävdade att han var den sjöman som fångats på bild när han kysste en sjuksköterska för att fira slutet av andra världskriget, har dött, skriver NBC News.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan