|

Seglare saknas i Ocean Race – hoppet falnar

John Fisher dagen innan han föll överbord. Zoom
Foto: Konrad Frost/Volvo Ocean Race

John Fisher dagen innan han föll överbord.

Segelbåten SHK/Scallywag har tvingats avbryta sökandet efter den brittiska seglaren John Fisher, som föll överbord på måndagen, 225 mil väster om Kap Horn vid Sydamerikas södra spets.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Fisher bar överlevnadsdräkt när han föll överbord ner i det niogradiga vattnet, i vindar på 18 meter per sekund, under en etapp i Volvo Ocean Race.

Övriga lagmedlemmar sökte efter britten i närmare tolv timmar innan de tvingades avbryta på grund av försämrade väderförhållanden och skymning.

– Vi inser att chanserna för en lyckad upphämtning minskar, säger tävlingsarrangörerna i ett uttalande.

Ett fartyg har styrts om för att fortsätta räddningsarbetet, och chilenska sjöräddningsmyndigheter försöker hitta andra fartyg i närheten som kan hjälpa till i räddningsarbetet. De andra sex segelbåtarna i tävlingen var för långt från olycksplatsen för att kunna hjälpa till.

Annons
Olyckan skedde under tävlingens tuffaste etapp, mellan Auckland i Nya Zeeland och brasilianska Itajaí. Tidigare i år omkom en fiskare utanför Hongkong när den amerikansk-danska båten Vestas krockade med en fiskebåt.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan

Läs VBL digitalt i fyra månader för 49 €

Normalpris 79,60 €

Hämta erbjudande