|

Varg dödade farmräv i Kimo

NyhetsbildZoom
Pälsfarmaren Fredrik Hill stod öga mot öga med vargen i morse. Vargen hade då hunnit döda en blåräv och skada en polarräv. Foto: Linus Lindholm
Pälsfarmaren Fredrik Hill stod öga mot öga med vargen i morse.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det var vid 6.30-tiden på tisdagsmorgonen som pälsfarmaren Fredrik Hill i Kimo hörde att rävarna hade ett konstigt ljud. När han kom närmare mötte han en varg mellan skugghusen.

Hill stod öga mot öga med vargen i 5–10 sekunder innan vargen vände om och försvann.

Det visade sig att vargen innan dess hunnit döda en blåräv och skada en polarräv. Den dödade räven hade inga bakben kvar – vargen hade tagit sig in under rävburen och kommit åt att bita av dem genom gallret.

Hill har anmält händelsen åt både en rovdjurskontaktperson och åt polisen. Rovdjurskontaktpersonen Mikael Hägglund har under dagen varit på plats på farmen och inspekterat spåren och bekräftar för VBL att det handlar om en varg.

Någon polispatrull har inte besökt farmen, uppger Hill.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan