|

Vöråpolitiker vill att polisen gör något åt närgångna vargar

NyhetsbildZoom
Rainer Bystedt Foto: Marcus Lillqvist
Kommunledningen i Vörå vill att polisen gör mer i vargfrågan. Samtidigt bjuder de in till ett diskussionsmöte i Särkimo.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Fullmäktigeordförande Kjell Heir, kommunstyrelseordförande Rainer Bystedt och kommundirektör Mikko Ollikainen anser att det inte hjälper att schasa iväg vargen.

I ett öppet brev till polischef Kari Puolitaival och biträdande polischef Bo-Erik Hanses på polisinrättningen i Österbotten skriver de att vargen inte hör hemma i tät bebyggelse och att polisen bör ta befolkningens oro på allvar.

– Flera incidenter under vintern har eskalerat denna känsla av otrygghet men speciellt händelsen natten till 2 april, då en hund miste livet på grund av vargens framfart, på ett kommunplanerat bostadsområde i Oravais och där även nytt daghem finns, har ökat otrygghetskänslan hos befolkningen, skriver kommunledningen.

Vörå kommun vill även bjuda in polisens representant till ett informationsmöte kring vargsituationen som hålls onsdagen den 18 april klockan 18.30 i Särkimo skola.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Alexandra Furu: Jag klarar mig inte längre på svenska i Vasa

"Sorry, can you repeat that in English, or Finnish?"Allt oftare bemöts min svenska med engelska.

Nyhetsbild
Lokalt

Vi vill besöka dig – och göra din tidning ännu bättre

Vi vill göra Vasabladet ännu bättre, och vi behöver din hjälp! Sista anmälningsdagen är tisdagen den 18 december.

Nyhetsbild
Ekonomi

Nu är Andrey i gång – vill anställa fem till batteriproduktion i Vasa

VASA Andrey Shigaev, mannen bakom Geyser Batteries i Vasa, söker personer som vill vara med och skapa något helt nytt.

Nyhetsbild
Utrikes

Ytterligare en död efter skotten i Strasbourg

Tre människor dödades och ett tiotal personer skadades när Cherif Chekatt öppnade eld på en julmarknad i Strasbourg i Frankrike i tisdags. På fredagen avled en fjärde person som konstaterades hjärndöd efter attacken. Och på söndagen meddelade lokala myndigheter att en femte person avlidit av sina skador, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Mest läst senaste veckan