|

Lappi snabbast på kort specialsträcka – femma efter första dagen

NyhetsbildZoom
Esapekka Lappi, Toyota Gazoo Racing WRT, avslutade den första dagen av Korsikarallyt med att vinna en specialsträcka. Totalt är han femma. Foto: Pascal Pochard-Casabianca
Esapekka Lappi avslutade den första dagen av VM-rallyt på Korsika bra. Han var snabbast på den sista specialsträckan. Jari-Matti Latvala och totalledaren Sebastien Ogier delade på andraplatsen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sebastien Ogier vann tre av fredagens fyra specialsträckor i VM-rallyt på Korsika. Esapekka Lappi utmanade Ogier på de kortare specialsträckorna.

Lappi vann den fjärde specialsträckan och var tvåa på den andra, bägge 13,5 kilometer. Lappis segermarginal till tvåorna Jari-Matti Latvala och Sebastien Ogier var 1,7 sekunder. På den andra specialsträckan var tvåan Lappi igen två sekunder efter Ogier.

Med fyra av Korsikarallyts tolv specialsträckor avverkade leder Ogier med 33,6 sekunder före Thierry Neuville och 38,7 sekunder före Kris Meeke. Lappi är femma och Latvala sexa, bägge över en minut efter Ogier.

Kommentarer

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Opinion

LEDARE Som efter Utøya – men större

Nya Zeeland har genom det här fått en speciell plats i 1,5 miljarder muslimers hjärta.

Nyhetsbild
Sport

Uppförsbacke för Sport A: "Killarna lär sig slutspelshockey"

ISHOCKEY Två matchstraff, åtta insläppta mål och förlust nummer två mot Blues. Framöver spelar Sports A-juniorer enbart måstematch i semifinalserien.

Nyhetsbild
Inrikes

Bil krockade med varg som bar gps-halsband i Siikalatva

En varg med gps-halsband blev överkörd av en bil i Siikalatva men verkar ha klarat sig utan allvarliga skador.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Ingo utmanad av folket

ANNONS FRÅN CHRISTOFFER INGO Christoffer Ingo, kandidat (SFP) i riksdagsvalet 2019, ville möta sina väljare på ett annorlunda sätt och efterlyste därför utmaningar av alla de slag. Hittills har han jobbat en halv dag på ett daghem, backat en 17 meters långtradare och mätt sina krafter i styrkelyft.

Mest läst senaste veckan