|

Våldsam brand i egnahem i Laihela - huset fick betydande skador

NyhetsbildZoom
Räddningsverket. Foto: Felix Rantschukoff
På lördag eftermiddag började ett egnahem brinna i Laihela på Eskolantie. Räddningsverket fick lågorna tyglade i tid så att elden inte spred sig till grannhuset.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Österbottens räddningsverk fick larm om branden strax efter klockan 16 på lördagen. Tio enheter deltog i släckningsarbetet. Det var ett egnahem på 150 kvadratmeter som hade börjat brinna. Jourhavande chef Jörgen Lang vid Österbottens räddningsverk berättar att det var en våldsam brand.

- Den höll på att sprida sig till grannhuset som ligger ungefär åtta meter ifrån huset som brann. Men vi lyckades kontrollera elden så att grannhuset inte fick några betydande skador, säger Lang.

Egnahemmet som branden bröt ut i fick betydande skador och två personer befann sig i huset när branden bröt ut. Men de hade utrymt huset innan elden blev våldsam. En av personerna fick vård på plats.

Socialjouren i regionen har kontaktats för att utreda om de boende behöver nödinkvartering.

Området som branden bröt ut i är ett egnahemsområde med skilda garage. Egnahemmet befinner sig ungefär en kilometer från det elddrabbade radhuset som började brinna i går.

En enhet från Malax har blivit befriad från uppdraget och återvänt till sin station. De resterande enheterna från Vasa, Laihela, Lillkyro, Storkyro och Solf är ännu kvar för att se till att elden inte bryter ut igen.

Lang säger att om det finns möjlighet löns det alltid att bygga husen åtminstone åtta meter ifrån varandra.

- Då behövs ingen brandsektionering emellan. Men elden kan sprida sig trots det. I det här fallet fick vi det under kontroll i tid för att förhindra spridning, säger Lang.

Brandorsaken är ännu oklar och polisen kommer att göra brandorsaksutredningen.

|

Invånare tog del av Vasklotplan – undrade om buller och utsläpp från nya fabriken

Nyhetsbild
Hippi Hovi antecknar i sin grupp. I den ingick Viktoria Grahn, Pekka Peura, Liisa Nissinen, Tapio Nissinen, Kristina Ström, Ulf Pensar, Michael Sundelin, Tuija Arina-Sundelin, Holger Nordström och Terttu Leppäkoski. Foto: Linus Lindholm
Förslaget om en ny cykelväg  fick tummen upp av Vasklotborna. Men att deras idrottsplan hamnar under Wärtsiläbygget gillar de inte.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Ekonomi

Inga nya vindkraftverk byggdes 2018, men nu investeras det igen

Det byggdes inga nya vindkraftverk i Finland 2018, men vindkraftens årsproduktion ökade med över 20 procent. Över 40 procent av vindkraftverken finns i norra Österbotten.

Nyhetsbild
Lokalt

Invånare tog del av Vasklotplan – undrade om buller och utsläpp från nya fabriken

Förslaget om en ny cykelväg  fick tummen upp av Vasklotborna. Men att deras idrottsplan hamnar under Wärtsiläbygget gillar de inte.

Nyhetsbild
Kultur

En av Sveriges mest hyllade hårdrockgrupper spelar i Vasa

Sångerskan Johanna Sadonis har kallats "en av den samtida rockscenens starkast lysande stjärnor". Hennes band Lucifer har konsert i Vasa på fredag.

Nyhetsbild
Lokalt

Yle: Infekterat i Solf församling – gammal konflikt säger förra kyrkoherden

SOLF Anställda och kyrkoherden har inte kommit överens i Solf församling. Onödigt gå till Yle med gammal konflikt, tycker tidigare kyrkoherden om bråket.

Mest läst senaste veckan