|

Våldsam brand i egnahem i Laihela - huset fick betydande skador

NyhetsbildZoom
Räddningsverket. Foto: Felix Rantschukoff
På lördag eftermiddag började ett egnahem brinna i Laihela på Eskolantie. Räddningsverket fick lågorna tyglade i tid så att elden inte spred sig till grannhuset.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Österbottens räddningsverk fick larm om branden strax efter klockan 16 på lördagen. Tio enheter deltog i släckningsarbetet. Det var ett egnahem på 150 kvadratmeter som hade börjat brinna. Jourhavande chef Jörgen Lang vid Österbottens räddningsverk berättar att det var en våldsam brand.

- Den höll på att sprida sig till grannhuset som ligger ungefär åtta meter ifrån huset som brann. Men vi lyckades kontrollera elden så att grannhuset inte fick några betydande skador, säger Lang.

Egnahemmet som branden bröt ut i fick betydande skador och två personer befann sig i huset när branden bröt ut. Men de hade utrymt huset innan elden blev våldsam. En av personerna fick vård på plats.

Socialjouren i regionen har kontaktats för att utreda om de boende behöver nödinkvartering.

Området som branden bröt ut i är ett egnahemsområde med skilda garage. Egnahemmet befinner sig ungefär en kilometer från det elddrabbade radhuset som började brinna i går.

En enhet från Malax har blivit befriad från uppdraget och återvänt till sin station. De resterande enheterna från Vasa, Laihela, Lillkyro, Storkyro och Solf är ännu kvar för att se till att elden inte bryter ut igen.

Lang säger att om det finns möjlighet löns det alltid att bygga husen åtminstone åtta meter ifrån varandra.

- Då behövs ingen brandsektionering emellan. Men elden kan sprida sig trots det. I det här fallet fick vi det under kontroll i tid för att förhindra spridning, säger Lang.

Brandorsaken är ännu oklar och polisen kommer att göra brandorsaksutredningen.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Simtur ledde till att båt kantrade - räddades av förbipasserande

Österbottens räddningsverk fick under lördagen ett larm om att tre personer hamnat i vattnet när en båt kantrat i samband med en simtur. Flera enheter kallades till platsen.

Nyhetsbild
Lokalt

Åror snabbare än segel i årets Monäsrodden

NYKARLEBY. Det är god stämning, vindstilla väder och kö till både laxsoppa och glass när klockan närmar sig start för allmogebåtarna i Monäsrodden. I år är det artonde gången kapplöpningen ordnas.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Toppstjärnor på den unika musik-, mat och vinfestivalen i Inre hamnen i Vasa nästa vecka 27-28.7

Annons från Vasa Festival Sista veckoslutet i juli brakar det loss på den österbottniska kusten då Vasa återtar sin plats på den nationella festivalkartan i och med Vasa Festival som ordnas i den maritima parkmiljön i Inre hamnen i Vasa.

Mest läst senaste veckan