|

Rysk politiker: Redo för nya sanktioner

NyhetsbildZoom
USA:s finansminister Steven Mnuchin väntas i dag presentera nya sanktioner mot Ryssland. Här ses han under en presskonferens i Vita huset i februari. Arkivbild.Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/TT Foto: Pablo Martinez Monsivais
USA:s finansminister Steven Mnuchin väntas i dag offentliggöra nya sanktioner mot Ryssland, med anledning av den påstådda kemvapenattacken i Syrien. Men Moskva är redo för straffåtgärderna, säger en högt uppsatt försvarspolitiker.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– De är hårda för oss, men kommer att göra mer skadad för USA och Europa, säger Jevgenij Serebrennikov, vice ordförande i försvarsutskottet i det ryska parlamentets överhus, enligt den statliga ryska nyhetsbyrån Ria.

USA:s nya sanktioner kommer att rikta in sig på företag som hanterar utrustning som kan kopplas till den syriska regimens användande av kemiska vapen, sade den amerikanska FN-ambassadören Nikki Haley på söndagen.

Experter från Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW) anlände i helgen till den syriska huvudstaden Damaskus med sikte på att kunna inleda sin utredning av om kemvapen använts i staden Douma.

USA, Storbritannien och Frankrike genomförde tidigt på lördagen robotattacker mot vad Pentagon beskrivit som tre kemvapenanläggningar i Syrien. Detta som ett svar på den påstådda kemvapenattacken den 7 april.

Den syriska regimen och Ryssland nekar till att ha varit inblandade i en sådan.

USA, Storbritannien och Frankrike har förberett en ny resolution i FN:s säkerhetsråd med syfte att upprätta en mekanism för att utreda vem som bär ansvaret för kemvapenattacker i Syrien. OPCW:s utredning tittar enbart på om kemvapen använts.

Diplomatkällor uppger att förhandlingar om resolutionsförslaget kommer att inledas under måndagen. Det är dock oklart när den ska läggas fram för omröstning.

Kommentarer
|

Nu ska ett kilo mätas på nytt sätt

Nyhetsbild
En kopia av "världskilot" som nu får nöja sig med att vara jämförande vikt till den matematiska formel som ska användas som grundbult för definitionen av vikten. Arkivbild. Foto: Christophe Ena/AP/TT
Tack och hej då, kilot! Och välkommen tillbaka, kilot, som från och med nu mäts på ett nytt och modernt sätt.Men ta det lugnt – trots att allt är annorlunda förändras inget.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan