|

Rysk politiker: Redo för nya sanktioner

USA:s finansminister Steven Mnuchin väntas i dag presentera nya sanktioner mot Ryssland. Här ses han under en presskonferens i Vita huset i februari. Arkivbild.Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/TT Zoom
Foto: Pablo Martinez Monsivais

USA:s finansminister Steven Mnuchin väntas i dag presentera nya sanktioner mot Ryssland. Här ses han under en presskonferens i Vita huset i februari. Arkivbild.Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/TT

USA:s finansminister Steven Mnuchin väntas i dag offentliggöra nya sanktioner mot Ryssland, med anledning av den påstådda kemvapenattacken i Syrien. Men Moskva är redo för straffåtgärderna, säger en högt uppsatt försvarspolitiker.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– De är hårda för oss, men kommer att göra mer skadad för USA och Europa, säger Jevgenij Serebrennikov, vice ordförande i försvarsutskottet i det ryska parlamentets överhus, enligt den statliga ryska nyhetsbyrån Ria.

USA:s nya sanktioner kommer att rikta in sig på företag som hanterar utrustning som kan kopplas till den syriska regimens användande av kemiska vapen, sade den amerikanska FN-ambassadören Nikki Haley på söndagen.

Experter från Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW) anlände i helgen till den syriska huvudstaden Damaskus med sikte på att kunna inleda sin utredning av om kemvapen använts i staden Douma.

USA, Storbritannien och Frankrike genomförde tidigt på lördagen robotattacker mot vad Pentagon beskrivit som tre kemvapenanläggningar i Syrien. Detta som ett svar på den påstådda kemvapenattacken den 7 april.

Annons
Den syriska regimen och Ryssland nekar till att ha varit inblandade i en sådan.

USA, Storbritannien och Frankrike har förberett en ny resolution i FN:s säkerhetsråd med syfte att upprätta en mekanism för att utreda vem som bär ansvaret för kemvapenattacker i Syrien. OPCW:s utredning tittar enbart på om kemvapen använts.

Diplomatkällor uppger att förhandlingar om resolutionsförslaget kommer att inledas under måndagen. Det är dock oklart när den ska läggas fram för omröstning.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Dödlig skytt dödad på marinbas i USA

Insatspersonal vid marinbasen Pensacola i Florida där en skytt dödade minst en person på fredagen.
Foto: AP/TT

Insatspersonal vid marinbasen Pensacola i Florida där en skytt dödade minst en person på fredagen.

En skytt har dödat minst en person på marinbasen Pensacola i Florida. Skytten dödades själv, enligt uppgifter från polis och militär.

Mest läst senaste veckan