Föregångarna fick pengar för intregreringsprojekt

Undervisnings- och kulturministeriet har beviljat resurscentret Föregångarna 250 000 euro för ett projekt som mäter behovet av stöd en individ behöver för att komma förbi utmanande skedet i livet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Undervisnings- och kulturministeriet har beviljat resurscentret Föregångarna 250 000 för projektet Sist, som är en förkortning av Social Inclusion Support Tracking.

Med hjälp av analysverktyget Sist kan man mäta hur mycket stöd en individ behöver för att integreras och för att komma förbi utmanande övergångsskeden i livet.

– Vi är naturligtvis jätteglada för att Undervisnings- och kulturministeriet stöder projektet. Det här betyder både ett erkännande för de arbetsmetoder vi använder oss av och ett stöd för våra planer framåt, säger projektledare Rainer Lytz i ett pressmeddelande.

Resurscentret Föregångarna i Vasa använder Sist för att analysera sin uppsökande ungdomsverksamhet.

Resurscentret kommer nu att göra en analys av reparativt kontra förebyggande ungdomsarbete och samtidigt utvärdera analysverktyget. Inom nätverket för ungdomsverkstäder implementeras denna arbetsmetod som bäst.

Rainer Lytz säger att målsättningen är att uppdatera och korrigera brister i analysverktyget som finns i nuläget samt översätta själva metoden och analysen till finska och engelska.

– Vi hoppas kunna sprida resultaten i Norden och i Europa, säger Lytz.

Resurscentret Föregångarna vill fokusera på ett proaktivt grepp istället för enbart ett reparativt.

– Vi har valt att utveckla och jobba med ett verktyg som i sin tur skall spara både samhällsresurser och minska på individuella svårigheter, säger Daniel Åkermark, verksamhetsledare för Resurscentret.

Kommentarer
|

Nu har Tallåsen fått ett eget gym

Nyhetsbild
Det finns instruktioner på väggarna som förklarar hur varje redskap fungerar, säger Göran Westerlund. Foto: Jonny Smeds
Ett nytt gym har öppnat på Tallåsen i Oravais, som troligen är ett av Österbottens billigaste, i alla fall om man är pensionär i Oravais.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan