Föregångarna fick pengar för intregreringsprojekt

Undervisnings- och kulturministeriet har beviljat resurscentret Föregångarna 250 000 euro för ett projekt som mäter behovet av stöd en individ behöver för att komma förbi utmanande skedet i livet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Undervisnings- och kulturministeriet har beviljat resurscentret Föregångarna 250 000 för projektet Sist, som är en förkortning av Social Inclusion Support Tracking.

Med hjälp av analysverktyget Sist kan man mäta hur mycket stöd en individ behöver för att integreras och för att komma förbi utmanande övergångsskeden i livet.

– Vi är naturligtvis jätteglada för att Undervisnings- och kulturministeriet stöder projektet. Det här betyder både ett erkännande för de arbetsmetoder vi använder oss av och ett stöd för våra planer framåt, säger projektledare Rainer Lytz i ett pressmeddelande.

Resurscentret Föregångarna i Vasa använder Sist för att analysera sin uppsökande ungdomsverksamhet.

Annons
Resurscentret kommer nu att göra en analys av reparativt kontra förebyggande ungdomsarbete och samtidigt utvärdera analysverktyget. Inom nätverket för ungdomsverkstäder implementeras denna arbetsmetod som bäst.

Rainer Lytz säger att målsättningen är att uppdatera och korrigera brister i analysverktyget som finns i nuläget samt översätta själva metoden och analysen till finska och engelska.

– Vi hoppas kunna sprida resultaten i Norden och i Europa, säger Lytz.

Resurscentret Föregångarna vill fokusera på ett proaktivt grepp istället för enbart ett reparativt.

– Vi har valt att utveckla och jobba med ett verktyg som i sin tur skall spara både samhällsresurser och minska på individuella svårigheter, säger Daniel Åkermark, verksamhetsledare för Resurscentret.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Älg i nöd visade sig vara något annat

Räddningsverket fick på lördagen in ett ovanligt uppdrag.
Foto: Jenny Björklund

Räddningsverket fick på lördagen in ett ovanligt uppdrag.

Räddningsverket i Karleby var ute på ett ovanligt uppdrag på lördagen. Det de trodde skulle vara ett djurräddningsuppdrag visade sig vara något helt annat.

Mest läst senaste veckan