|

Yle: Huhtasaari rentvås av sitt universitet

Sannfinländaren Laura Huhtasaaris pro gradu är granskad. Det finns textstycken som är plagierade men inga åtgärder vidtas. Zoom
Foto: Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto

Sannfinländaren Laura Huhtasaaris pro gradu är granskad. Det finns textstycken som är plagierade men inga åtgärder vidtas.

Universitetet i Jyväskylä har granskat riksdagsledamoten och Sannfinländarnas vice ordförande Laura Huhtasaaris pro gradu och funnit några textstycken som är plagierade. Man ser ändå ingen anledning att vidta åtgärder på grund av dem.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det var i januari som Liberalpartiets partisekreterare Tuomas Tiainen påstod att han funnit stycken i avhandlingen som var plagierade.

Från universitetet meddelar man på måndagen att man granskat avhandlingen och funnit att den inte till alla delar uppfyller kriterierna för god vetenskaplig praxis.

Det är i avhandlingens redogörelse för tidigare forskning som det förekommer textavsnitt som är direkta citat ur annan forskningslitteratur men som inte redovisas som sådana.

– De plagierade delarna utgör cirka 10 procent av det avsnittet i avhandlingen. I det empiriska materialet finns inget som skulle ge anledning att betvivla materialets äkthet, säger universitetets ledande jurist Sanna Anttilainen till Yle.

Annons
Universitetet har informerat Huhtasaari om granskningens resultat och konstaterar att plagiaten är så små att det inte finns någon anledning till vidare åtgärder. Man betraktar därmed ärende som avslutat.

Laura Huhtasaari säger enligt Yle att hon tycker att det är märkligt att man tar upp en 15 år gamma pro gradu till granskning enligt dagens krav på en avhandling. Hon säger att hon skrev sin avhandling enligt de anvisningar hon fick då och att det hela handlar om en smutskastningskampanj mot henne.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Stormen Dennis fällde träd och förorsakade elavbrott – Österbotten drabbades hårt

Ett ihållande regn och hårda vindar försämrade sikten för alla bilister på söndagskvällen.
Foto: Eija Kontio/Lehtikuva

Ett ihållande regn och hårda vindar försämrade sikten för alla bilister på söndagskvällen.

De hårdaste vindarna uppmättes efter klockan 20 på söndagskvällen i Österbotten.

Mest läst senaste veckan