|

Bred uppgång på Wall Street

USA-börserna inledde handelsveckan brett uppåt sedan investerarna riktat blickarna mot veckans rapportflod. Samtidigt verkar den USA-ledda robotattacken i Syrien i helgen inte ge något större avtryck.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Teknik- och hälsovårdssektorn var dagens vinnare och United Health, vars kvartalsrapport väntas under tisdagen, steg 2,7 procent.

Merck lyfte 2,6 procent sedan läkemedelsbolaget presenterat positiva resultat för en cancermedicin. Bank of Americas kvartalsrapport var bättre än väntat och aktien var upp 0,4 procent.

Netflix, som väntades redovisa sin kvartalsrapport efter börsernas stängning, sjönk däremot 1,2 procent.

Dow Jones industriindex ökade 0,9 procent medan Nasdaqs kompositindex steg 0,7 procent. S&P 500 lyfte 0,8 procent.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Nytt miljonresultat av Wasaline – Bolaget skuldfritt

Peter Ståhlberg, vd på Wasaline, besöker varvet i Raumo regelbundet.
Foto: Marcus Lillkvist

Peter Ståhlberg, vd på Wasaline, besöker varvet i Raumo regelbundet.

Det fanns förutsättningar för ännu bättre, men drygt 2 miljoner euro plus är klart godkänt. Peter Ståhlberg, vd för Wasaline, är nöjd med fjolåret. Färjebolaget betalade tillbaka lån på 4 miljoner euro.

Mest läst senaste veckan