|

12-åring lämnade kvar på flygplats – Finnair: Det hela är ett missförstånd

NyhetsbildZoom
Planet från Milano till Helsingfors var överbokat vilket ledde till att en tolvåring var tvungen att stanna kvar på flygplatsen. Foto: Finnair
Då ett Finnairplan från Milano till Helsingfors var överbokat ska en 12-åring stanna kvar på landbacken medan familjen flög i väg. Enligt Finnair är det ett missförstånd: Vi lämnar inte barn ensamma.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt tidningen Stara , som var först med nyheten, ska det vara fråga om ett plan som skulle ha lyft från Milano i söndags. Planet ska ha varit överbokat, och då var ett av namnen på listan som inte rymdes med en 12-årings. Det gick inte att byta ut 12-åringen så att någon annan fick stanna kvar. Det hela slutade med att 12-åringen stannade kvar tillsammans med en annan bekant familj för att vänta på nästa plan till Finland.

Enligt Finnair är det hela fråga om ett missförstånd.
– Finnair lämnade inte 12-åringen ensam i Milano. Barnen reste hem med släktingar som också blev kvar. Vi lämnar inte barn ensamma, säger Päivyt Tallqvist på Finnair.

– Vi utreder fallet direkt med kunden, för det tycks vara något missförstånd om vilka alternativ familjen hade.

Artikeln uppdaterades klockan 7.15 med uppgifter från Finnair.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan