|

I dag träder Bouanane framför rätten

NyhetsbildZoom
I dag är det dags för den åtalade för knivdåden i Åbo, 23-årige Abderrahman Bouanane, att svara på frågor i rätten. Foto: Antti Aimo-Koivisto
I dag är det dags för den åtalade för knivdåden i Åbo, 23-årige Abderrahman Bouanane, att svara på frågor i rätten.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det är i dag som han får berätta om sina tankar och motiv för åklagaren. Bland annat lär det ska klarna om mannen handlade i terroristiskt syfte, om han känner någon ånger och om det finns flera detaljer vi inte hittills vetat om, skriver Yle.

Hittills har Bouanane betett sig nervöst under processen. Han har såväl fått lämna rättssalen då han brusat upp, och han har i ett skede även valt att inte dyka upp.

Det var i augusti i fjol som Bouanane oväntat anföll civila i Åbo centrum med en kniv. Åtta personer skadades och två avled. Den marockanska mannen greps direkt efteråt. Han står nu talad för två mord och åtta försök till mord.

|

Sjöräddningen: "Båtolyckan i Vasa skärgård är den allvarligaste händelsen under midsommaren"

Nyhetsbild
Olyckan i Vasa skärgård är den allvarligaste midsommarolyckan på sjön enligt sjöräddningsledare Benny Paulsson. Foto: Carl-Anton Storbacka/SPT/SPT
Förutom båtolyckan med fem personer i Sundom skärgård i Vasa, har läget på havet varit som det brukar under midsommarhelgerna.

Mest läst senaste veckan