|

I dag träder Bouanane framför rätten

NyhetsbildZoom
I dag är det dags för den åtalade för knivdåden i Åbo, 23-årige Abderrahman Bouanane, att svara på frågor i rätten. Foto: Antti Aimo-Koivisto
I dag är det dags för den åtalade för knivdåden i Åbo, 23-årige Abderrahman Bouanane, att svara på frågor i rätten.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det är i dag som han får berätta om sina tankar och motiv för åklagaren. Bland annat lär det ska klarna om mannen handlade i terroristiskt syfte, om han känner någon ånger och om det finns flera detaljer vi inte hittills vetat om, skriver Yle.

Hittills har Bouanane betett sig nervöst under processen. Han har såväl fått lämna rättssalen då han brusat upp, och han har i ett skede även valt att inte dyka upp.

Det var i augusti i fjol som Bouanane oväntat anföll civila i Åbo centrum med en kniv. Åtta personer skadades och två avled. Den marockanska mannen greps direkt efteråt. Han står nu talad för två mord och åtta försök till mord.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Kaotisk parkering då folk vallfärdar till Sandö – "Bäst att promenera eller cykla"

VASA När parkeringsplatserna inte räcker till parkerar många solbadare på cykelvägen. Det är inte tillåtet, och de ansvariga för stranden önskar att de som kan cyklar eller promenerar dit.

Nyhetsbild
Lokalt

Den försvunna mannen i Vetil är återfunnen

VETIL Österbottens polisinrättning meddelar att den försvunna mannen i Vetil är återfunnen.

Nyhetsbild
Lokalt

Högtryck för iskallt jobb – glassleverantör i Karleby jublar

KARLEBY/NYKARLEBY I Sias fryslager sliter Miikka Kulla för att få ut glass till landets kiosker och butiker. Han jobbar i minus 21 grader. Precis som glassbolagen njuter även bryggerierna i värmen.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Toppstjärnor på den unika musik-, mat och vinfestivalen i Inre hamnen i Vasa nästa vecka 27-28.7

Annons från Vasa Festival Sista veckoslutet i juli brakar det loss på den österbottniska kusten då Vasa återtar sin plats på den nationella festivalkartan i och med Vasa Festival som ordnas i den maritima parkmiljön i Inre hamnen i Vasa.

Mest läst senaste veckan