|

I dag träder Bouanane framför rätten

NyhetsbildZoom
I dag är det dags för den åtalade för knivdåden i Åbo, 23-årige Abderrahman Bouanane, att svara på frågor i rätten. Foto: Antti Aimo-Koivisto
I dag är det dags för den åtalade för knivdåden i Åbo, 23-årige Abderrahman Bouanane, att svara på frågor i rätten.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det är i dag som han får berätta om sina tankar och motiv för åklagaren. Bland annat lär det ska klarna om mannen handlade i terroristiskt syfte, om han känner någon ånger och om det finns flera detaljer vi inte hittills vetat om, skriver Yle.

Hittills har Bouanane betett sig nervöst under processen. Han har såväl fått lämna rättssalen då han brusat upp, och han har i ett skede även valt att inte dyka upp.

Det var i augusti i fjol som Bouanane oväntat anföll civila i Åbo centrum med en kniv. Åtta personer skadades och två avled. Den marockanska mannen greps direkt efteråt. Han står nu talad för två mord och åtta försök till mord.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Höjd inkomstgräns för studerande kan bli fråga för nästa regering

VBL/ÖT:s kandidattest visar att både väljarna och riksdagsvalskandidaterna vill  höja inkomstgränsen för studerande. En utredning ger grönt ljus för höjning med 50 procent.

Nyhetsbild
Opinion

LEDARE Som efter Utøya – men större

Nya Zeeland har genom det här fått en speciell plats i 1,5 miljarder muslimers hjärta.

Nyhetsbild
Sport

Uppförsbacke för Sport A: "Killarna lär sig slutspelshockey"

ISHOCKEY Två matchstraff, åtta insläppta mål och förlust nummer två mot Blues. Framöver spelar Sports A-juniorer enbart måstematch i semifinalserien.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Ingo utmanad av folket

ANNONS FRÅN CHRISTOFFER INGO Christoffer Ingo, kandidat (SFP) i riksdagsvalet 2019, ville möta sina väljare på ett annorlunda sätt och efterlyste därför utmaningar av alla de slag. Hittills har han jobbat en halv dag på ett daghem, backat en 17 meters långtradare och mätt sina krafter i styrkelyft.

Mest läst senaste veckan