|

Trump tog emot Abe i Florida

NyhetsbildZoom
Japans premiärminister Shinzo Abe och USA:s president Donald Trump träffar varandra i USA. Foto: AP/TT/Pablo Martinez Monsivais
USA:s president Donald Trump har tagit emot Japans premiärminister Shinzo Abe på sin egendom Mar-a-Lago i södra Florida.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

De båda ledarna är pressade att leverera mer än ett glatt humör och några birdies på golfbanan. Fokus kommer att ligga på handelsfrågor och säkerhet kopplat till Nordkorea, under Abes andra besök vid Trumps fastighet.

I samband med mottagandet sade Trump att han hoppas att mötet med Nordkoreas ledare Kim Jong-Un blir av och att fem tänkbara mötesplatser nu övervägs. Men han tillade även att det är möjligt att de två inte kommer att träffas.

Båda ledarna är under press. Förtroendet för Abe är lägre än på flera år, och kontroverserna kring Trump avlöser varandra.

Förra året gick Trump och Abe en runda vid Trumps golfbana i Palm Beach och senare ytterligare en i närheten av Tokyo när de möttes i Japan.

Kommentarer
|

Nya dödsfall på överfullt Mount Everest

Nyhetsbild
Det har varit en svart vecka på Mount Everest. Under lördagen steg veckans dödstal till åtta efter att en brittisk man mist livet på världens högsta berg. Arkivbild. Foto: Molly Sprayregen
Världens högsta berg, Mount Everest, fortsätter att skörda dödsoffer bland mängder av klättrare som drömmer om att nå dess topp. På en vecka har åtta människor mist livet – senast under lördagen då en brittisk man omkom.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan