|

Trump tog emot Abe i Florida

NyhetsbildZoom
Japans premiärminister Shinzo Abe och USA:s president Donald Trump träffar varandra i USA. Foto: AP/TT/Pablo Martinez Monsivais
USA:s president Donald Trump har tagit emot Japans premiärminister Shinzo Abe på sin egendom Mar-a-Lago i södra Florida.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

De båda ledarna är pressade att leverera mer än ett glatt humör och några birdies på golfbanan. Fokus kommer att ligga på handelsfrågor och säkerhet kopplat till Nordkorea, under Abes andra besök vid Trumps fastighet.

I samband med mottagandet sade Trump att han hoppas att mötet med Nordkoreas ledare Kim Jong-Un blir av och att fem tänkbara mötesplatser nu övervägs. Men han tillade även att det är möjligt att de två inte kommer att träffas.

Båda ledarna är under press. Förtroendet för Abe är lägre än på flera år, och kontroverserna kring Trump avlöser varandra.

Förra året gick Trump och Abe en runda vid Trumps golfbana i Palm Beach och senare ytterligare en i närheten av Tokyo när de möttes i Japan.

Kommentarer
|

Världens minsta bebis har fått åka hem

Nyhetsbild
Ryusuke Sekino med mamma Toshiko och pappa Kohei. Foto: Kyodo News via AP/TT
När han föddes var han den minsta bebis som förlösts – med en matchvikt på blott 258 gram. Efter sex månaders intensivvård har den japanske pojken Ryusuke Sekino fått lämna sjukhuset tillsammans med sina föräldrar.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Bristen på trafikvett irriterar Christian – därför fotar han de som bryter mot reglerna

VASA Det är förbjudet att svänga vänster från Sandviksgatan in på Skolhusgatan. Ändå är det många bilister som slarvar, säger fotografen Christian Nylund. Han har nu samlat ihop en diger lunta bildbevis på trafiksyndare.

Nyhetsbild
Resfeber

Korsika – karg elegans mitt i Medelhavet

Korsika är en av Medelhavets allra vackraste öar. Den är inte publikfriande, men om du uppskattar en mindre insmickrande form av elegans har du kommit rätt.

Nyhetsbild
Lokalt

Brandmästare har tröttnat på påskhysset – "Den här traditionen förstår jag inte"

MALAX Österbottens räddningsverk hade under natten till söndagen fullt upp med att släcka brandfarliga påskhyss i bland annat Malax och Korsnäs. Ofoget krävde resurser från pågående byggnadsbrand.

Nyhetsbild
Lokalt

Vi vill veta hur du firar påsk – skicka in dina bilder till oss!

Påskhäxor, ägg, godis...eller något helt annat? Vad gör du i helgen? Skicka in dina påskbilder till oss så publicerar vi dem i ett bildspel på webben.

Mest läst senaste veckan