|

Brännkärr är nu ordinarie kommundirektör

NyhetsbildZoom
Malin Brännkärr. Foto: Arkiv/Jonas Brunnström
Valet av kommundirektör i Kronoby har vunnit laga kraft och Malin Brännkärr innehar nu tjänsten som tillsvidare anställd.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det här konstaterade kommunstyrelsen i måndags.

När Brännkärr anställdes den 1 februari 2016 bestämdes lönen till 6 800 euro per månad. Den nivån var tänkt att gälla under en prövotid på sex månader.

Nu har över två år gått och kommunstyrelsen ansåg att det var skäligt med en större förhöjning. Malin Brännkärrs lön fastställdes till 7 600 euro per månad från den 1 april.

Ett nytt kommundirektörsavtal och målen för kommande år godkändes också. I år och nästa år ska Kronobydirektören främst koncentrera sig på kommunens ekonomi, landskapsreformen, bygget av Nedervetil skola, näringslivspolitiken, upphandlingen av mat- och städtjänster samt det nya fastighetsbolaget Kronoby Bostäder.

När det gäller landskapsreformen ska Malin Brännkärr prioritera arbetet för att trygga service i Kronoby, samt vårdkedjor och räddningsarbete över landskapsgränserna.

Kommentarer
|

Myran förlorade stort i ligapremiären men vann läktarkampen

Nyhetsbild
IK Myrans färger var representerade även bland de 449 åskådarna på läktaren mot HJK. Foto: Emmi Korhonen
Det var aldrig något tvivel om utgången på matchen när Myran förlorade med 6-1 (5-0) borta mot HJK i ligapremiären. Men kampen på läktaren vann Nedervetilklubben.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan