Vid klockan 13, efter att rätten hållit paus, fick hela processen avbrytas. Bouanane vägrade sätta sig i sin stol och ska ha sagt att "man inte vinner över honom". I stället valde han att gå ut.

Bouananes försvarsadvokat, Kaarle Gummerus, menade enligt Hufvudstadsbladet, att hans klient var i ett sådant psykiskt skick att han inte går att höra på ett ändamålsenligt sätt. Situationen ska ha eskalerat under dagen, och det handlade egentigen inte om den stol som Bouanane protesterade mot.

Tidigare under dagen har Abderrahman Bouanane öppet berättat om sitt hat mot kvinnor. Redan i hemlandet Marocko ska han ha gjort upp en lista på kvinnor han vill ha livet av, och listan uppdaterades hels tiden med kvinnor som "irriterade" honom, lärare, grannar eller liknande. Så skriver Aamulehti i sin rapportering från knivrättegången i Åbo.


Bouananes första dödsoffer under dagen i Åbo blev en kvinna, ett Jehovas vittne som var ute för att dela ut material. Det här retade Bouanane som stod bredvid och åt på en glass. Resten är historia.

Försvarsadvokaten frågade om Bouanane använt kniv mot det första offret med avsikt att döda henne.

– Ja, säger Bouanane enligt Hufvudstadsbladet.

Bouanane skrattar till då åklagaren frågar om offret och hennes väninna.

– De irriterade mig lite, mera exakt, de störde mig sexuellt. De log på ett sätt som väcker vissa känslor och som är retsamma, rapporterar Aamulehti.


Hans avsky mot kvinnor fick honom enligt flera mediers rapportering att lämna Tyskland där han vistades tidigare.

– Redan som liten störde jag mig på samma typ av saker. I Marocko fanns inte möjligheten att döda någon, men då ag kom hit fick jag möjligheten, säger Bouanane upplever att han utkämpar ett krig mot just kvinnor. Hans stridsrop "Allahu Akbar" var ett rop mot just kvinnorna.

– Inte mot männen. Det känns som om männen är kvinnornas offer, säger Bouanane och brister enligt Aamulehti ut i skratt.


Under rättegången blev det också klart att Bouanane upplever att han kan förvekliga sig själv genom terrorismen, och på så sätt göra sitt liv bättre. Försvarsadvokaten frågar, enligt HBL, hur Bouanane tänkte att polisen skulle skjuta honom, eftersom han tidigare sagt att han räknat med att dö av polisens skott.

– Jag hade inte slutat om polisen inte hade skjutit mig, skriver HBL.

Det var i augusti i fjol som Bouanane oväntat anföll civila i Åbo centrum med en kniv. Åtta personer skadades och två avled. Den marockanska mannen greps direkt efteråt. Han står nu talad för två mord och åtta försök till mord.