Tungt skadebakslag för Royals – anfallarens säsong över

NyhetsbildZoom
Jacquise Lockett (till höger) kallades in för att tillföra styrka i Royals anfall. Men Locketts skada håller honom ur spel hela säsongen. Foto: Wasa Royals
Royals har åkt på skadeproblem redan innan ligasäsongen dragit i gång. Amerikanska anfallaren Jacquise Locketts skadade sig svårt under ett träningspass.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Storväxta anfallaren Jacquise Lockett, 26, hann träna med Royals i en vecka innan olyckan var framme. Hälsenan i hans ena fot brast under ett träningspass, Lockett tvingades genomgå en operation och han har inlett rehabilitering. Lockett hinner inte bli i spelskick den här säsongen, men han stannar i Vasa i ett par veckor och vårdar sin fot innan han reser hem till USA.

– En otroligt tråkig skada, men sådant här är tyvärr en del av idrotten. Hur bra man än försöker göra saker kan sådana här saker ändå ske, säger Royals manager Seppo Evwaraye i ett pressmeddelande.

– Det är jättetrist för honom. Han gjorde stora uppoffringar för att komma till Vasa och var riktigt ivrig på att få spela. I träning hann han visa att han är gjord av stål och har rätt attityd.

Royals kommer att ersätta Lockett med en annan amerikansk förstärkning till anfallet. Men Evwaraye berättar också att Royals är öppna för att Lockett återvänder till Vasa inför nästa säsong.

Royals inleder säsongen med en finalrepris från fjolåret. Den 10 maj tar laget plats på planen i Helsingfors för att möta Roosters, som var bättre med 37–9 i finalen förra säsongen.

Kommentarer
|

Schwartz trippel sänkte Winnipeg – Laine på semester

Nyhetsbild
St Louis Jaden Schwartz firar sitt andra mål som kom i numerärt överläge i andra perioden. Foto: Jeff Roberson/AP/TT
Jaden Schwartz är dagens hjälte i St Louis. Kanadensaren gjorde tre mål när St Louis vann över Winnipeg med 3–2 och gick vidare till kvartsfinal i Stanley Cup-slutspelet.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Bristen på trafikvett irriterar Christian – därför fotar han de som bryter mot reglerna

VASA Det är förbjudet att svänga vänster från Sandviksgatan in på Skolhusgatan. Ändå är det många bilister som slarvar, säger fotografen Christian Nylund. Han har nu samlat ihop en diger lunta bildbevis på trafiksyndare.

Nyhetsbild
Resfeber

Korsika – karg elegans mitt i Medelhavet

Korsika är en av Medelhavets allra vackraste öar. Den är inte publikfriande, men om du uppskattar en mindre insmickrande form av elegans har du kommit rätt.

Nyhetsbild
Lokalt

Brandmästare har tröttnat på påskhysset – "Den här traditionen förstår jag inte"

MALAX Österbottens räddningsverk hade under natten till söndagen fullt upp med att släcka brandfarliga påskhyss i bland annat Malax och Korsnäs. Ofoget krävde resurser från pågående byggnadsbrand.

Nyhetsbild
Lokalt

Vi vill veta hur du firar påsk – skicka in dina bilder till oss!

Påskhäxor, ägg, godis...eller något helt annat? Vad gör du i helgen? Skicka in dina påskbilder till oss så publicerar vi dem i ett bildspel på webben.

Mest läst senaste veckan