Tungt skadebakslag för Royals – anfallarens säsong över

NyhetsbildZoom
Jacquise Lockett (till höger) kallades in för att tillföra styrka i Royals anfall. Men Locketts skada håller honom ur spel hela säsongen. Foto: Wasa Royals
Royals har åkt på skadeproblem redan innan ligasäsongen dragit i gång. Amerikanska anfallaren Jacquise Locketts skadade sig svårt under ett träningspass.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Storväxta anfallaren Jacquise Lockett, 26, hann träna med Royals i en vecka innan olyckan var framme. Hälsenan i hans ena fot brast under ett träningspass, Lockett tvingades genomgå en operation och han har inlett rehabilitering. Lockett hinner inte bli i spelskick den här säsongen, men han stannar i Vasa i ett par veckor och vårdar sin fot innan han reser hem till USA.

– En otroligt tråkig skada, men sådant här är tyvärr en del av idrotten. Hur bra man än försöker göra saker kan sådana här saker ändå ske, säger Royals manager Seppo Evwaraye i ett pressmeddelande.

– Det är jättetrist för honom. Han gjorde stora uppoffringar för att komma till Vasa och var riktigt ivrig på att få spela. I träning hann han visa att han är gjord av stål och har rätt attityd.

Royals kommer att ersätta Lockett med en annan amerikansk förstärkning till anfallet. Men Evwaraye berättar också att Royals är öppna för att Lockett återvänder till Vasa inför nästa säsong.

Royals inleder säsongen med en finalrepris från fjolåret. Den 10 maj tar laget plats på planen i Helsingfors för att möta Roosters, som var bättre med 37–9 i finalen förra säsongen.

Visa fler
Kommentarer

Seger i premiären för Royals – stark insats av försvaret

Nyhetsbild
Kvickfotad och smidig. Så kunde man beskriva nyförvärvet Diondre Borel (11) som anslöt Royals så sent som i torsdags. Han visade genast att han kommer bli viktig för Vasaklubben. Foto: Linus Lindholm
Flera nya spelare som inte ännu hunnit komma in i laget är en utmaning för Wasa Royals. Trots det blev det en klar seger i premiären mot Butchers.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan