Tungt skadebakslag för Royals – anfallarens säsong över

NyhetsbildZoom
Jacquise Lockett (till höger) kallades in för att tillföra styrka i Royals anfall. Men Locketts skada håller honom ur spel hela säsongen. Foto: Wasa Royals
Royals har åkt på skadeproblem redan innan ligasäsongen dragit i gång. Amerikanska anfallaren Jacquise Locketts skadade sig svårt under ett träningspass.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Storväxta anfallaren Jacquise Lockett, 26, hann träna med Royals i en vecka innan olyckan var framme. Hälsenan i hans ena fot brast under ett träningspass, Lockett tvingades genomgå en operation och han har inlett rehabilitering. Lockett hinner inte bli i spelskick den här säsongen, men han stannar i Vasa i ett par veckor och vårdar sin fot innan han reser hem till USA.

– En otroligt tråkig skada, men sådant här är tyvärr en del av idrotten. Hur bra man än försöker göra saker kan sådana här saker ändå ske, säger Royals manager Seppo Evwaraye i ett pressmeddelande.

– Det är jättetrist för honom. Han gjorde stora uppoffringar för att komma till Vasa och var riktigt ivrig på att få spela. I träning hann han visa att han är gjord av stål och har rätt attityd.

Royals kommer att ersätta Lockett med en annan amerikansk förstärkning till anfallet. Men Evwaraye berättar också att Royals är öppna för att Lockett återvänder till Vasa inför nästa säsong.

Royals inleder säsongen med en finalrepris från fjolåret. Den 10 maj tar laget plats på planen i Helsingfors för att möta Roosters, som var bättre med 37–9 i finalen förra säsongen.

Visa fler
Kommentarer

Royals dröm om slutspel slocknade mot serieledarna: "Vi förlorade mot Finlands bästa lag"

Nyhetsbild
Royals kämpade hårt med fick se sig slagna av ligans bästa lag, Helsinki Roosters. Foto: Ludvig Andersson
En andra kvart som Royals förlorade med 0–15 blev för mycket. Man lyckades inte ta den seger laget hade behövt för att hålla slutspelsdrömmarna vid liv. Nu spelar Vasalaget endast om hedern i den sista matchen.

Mest läst senaste veckan