|

Sargsian ny premiärminister trots protester

NyhetsbildZoom
Stora protester i Armeniens huvudstad Jerevan i måndags. Foto: Arkiv/AP/TT/Karo Sahakyan
Armeniens parlament har utsett den förre presidenten Serzj Sargsian till ny premiärminister. Röstsiffrorna i parlamentet var 77 mot 17. Beslutet fattades trots stora protester.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Serzj Sargsian var fram till i mars Armeniens president, en post han tillträdde 2008. Han handplockade själv sin efterträdare, Armen Sargsian.

Men presidenten har nu en närmast ceremoniell roll. Utnämningen ska ses som en övergång från det tidigare systemet till ett nytt styre där makten ligger hos premiärministern och parlamentet.

I måndags begav sig tusentals personer ut på gatorna för att demonstrera mot vad oppositionen beskriver som en maktkupp. Omkring 6.000 personer samlades i huvudstaden Jerevan på måndagen. Polis sköt tårgas och chockgranater mot folkmassan, som försökte tvinga sig igenom en avspärrning med taggtråd för att ta sig till parlamentsbyggnaden.

Kommentarer
|

Kortslutning misstänkt brandorsak i Paris

Nyhetsbild
En elektrisk kortslutning misstänks ha orsakat branden i katedralen Notre-Dame i Paris. Foto: Francois Mori/AP/TT
En kortslutning misstänks ligga bakom den omfattande branden som härjade katedralen Notre-Dame i Paris tidigare i veckan, uppger en talesperson för Parispolisen.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan