|

EU-skepsis kring Turkiet

NyhetsbildZoom
EU:s utvidgningskommissionär Johannes Hahn är bekymrad över läget i Turkiet. Foto: Arkiv/AP/TT/Darko Vojinovic
För länderna på västra Balkan ger EU-kommissionen tummen upp för framstegen i och på vägen mot medlemskapsförhandlingar med EU. Men med Turkiet är läget långt ifrån lika bra.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Vår analys visar att landet fortsätter att ta stora steg bort från unionen, särskilt när det gäller rättstatsläget och fundamentala rättigheter, säger EU:s utvidgningskommissionär Johannes Hahn på en presskonferens i samband med att EU:s senaste rapport om utvidgningsläget presenterades.

Turkiets medlemskapsförhandlingar med EU har i princip varit helt frysta de senaste åren. Landet får visserligen fortsatt beröm av EU för sitt sätt att ta hand om miljontals flyktingar från främst Syrien, men kritiseras på en rad andra områden.

"Väldigt sorgligt", konstaterar svenska EU-parlamentsledamoten Bodil Valero (MP) i ett uttalande, där hon vill att EU även stoppar förhandlingarna om en uppdatering av tullunionen med Turkiet.

"Vi ska inte ge (president Recep Tayyip) Erdogan favörer och segrar att visa upp på hemmaplan samtidigt som han håller folkvalda, journalister, lärare och domare fängslade", skriver Valero.

Kommentarer
|

Eiffeltornet evakuerat – klättrare siktad

Nyhetsbild
Den svartklädde klättraren syns mellan två balkar i bildens nederkant. Ovan, en rödklädd räddningsarbetare. Foto: Michel Euler/AP/TT
Eiffeltornet i Paris evakuerades på måndagseftermiddagen efter att någon setts klättra på tornet, uppger företaget som förvaltar det.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan