|

EU-skepsis kring Turkiet

NyhetsbildZoom
EU:s utvidgningskommissionär Johannes Hahn är bekymrad över läget i Turkiet. Foto: Arkiv/AP/TT/Darko Vojinovic
För länderna på västra Balkan ger EU-kommissionen tummen upp för framstegen i och på vägen mot medlemskapsförhandlingar med EU. Men med Turkiet är läget långt ifrån lika bra.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Vår analys visar att landet fortsätter att ta stora steg bort från unionen, särskilt när det gäller rättstatsläget och fundamentala rättigheter, säger EU:s utvidgningskommissionär Johannes Hahn på en presskonferens i samband med att EU:s senaste rapport om utvidgningsläget presenterades.

Turkiets medlemskapsförhandlingar med EU har i princip varit helt frysta de senaste åren. Landet får visserligen fortsatt beröm av EU för sitt sätt att ta hand om miljontals flyktingar från främst Syrien, men kritiseras på en rad andra områden.

"Väldigt sorgligt", konstaterar svenska EU-parlamentsledamoten Bodil Valero (MP) i ett uttalande, där hon vill att EU även stoppar förhandlingarna om en uppdatering av tullunionen med Turkiet.

"Vi ska inte ge (president Recep Tayyip) Erdogan favörer och segrar att visa upp på hemmaplan samtidigt som han håller folkvalda, journalister, lärare och domare fängslade", skriver Valero.

Kommentarer
|

Världens minsta bebis har fått åka hem

Nyhetsbild
Ryusuke Sekino med mamma Toshiko och pappa Kohei. Foto: Kyodo News via AP/TT
När han föddes var han den minsta bebis som förlösts – med en matchvikt på blott 258 gram. Efter sex månaders intensivvård har den japanske pojken Ryusuke Sekino fått lämna sjukhuset tillsammans med sina föräldrar.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Bristen på trafikvett irriterar Christian – därför fotar han de som bryter mot reglerna

VASA Det är förbjudet att svänga vänster från Sandviksgatan in på Skolhusgatan. Ändå är det många bilister som slarvar, säger fotografen Christian Nylund. Han har nu samlat ihop en diger lunta bildbevis på trafiksyndare.

Nyhetsbild
Resfeber

Korsika – karg elegans mitt i Medelhavet

Korsika är en av Medelhavets allra vackraste öar. Den är inte publikfriande, men om du uppskattar en mindre insmickrande form av elegans har du kommit rätt.

Nyhetsbild
Lokalt

Brandmästare har tröttnat på påskhysset – "Den här traditionen förstår jag inte"

MALAX Österbottens räddningsverk hade under natten till söndagen fullt upp med att släcka brandfarliga påskhyss i bland annat Malax och Korsnäs. Ofoget krävde resurser från pågående byggnadsbrand.

Nyhetsbild
Lokalt

Vi vill veta hur du firar påsk – skicka in dina bilder till oss!

Påskhäxor, ägg, godis...eller något helt annat? Vad gör du i helgen? Skicka in dina påskbilder till oss så publicerar vi dem i ett bildspel på webben.

Mest läst senaste veckan