|

Tårgas mot shiitiska demonstranter i Nigeria

NyhetsbildZoom
Nigerianska shiamuslimer demonstrerar till stöd för den fängslade islamistledaren Ibrahim Zakzaky in staden Cikatsere. Foto: Arkiv/AP/TT/Sunday Alamba
Nigeriansk polis sköt tårgasgranater mot hundratals shiitiska anhängare till den religiösa ledaren Ibrahim Zakzaky som kräver att han släpps ur fängelset.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Demonstrationerna i huvudstaden Abuja till stöd för Zakzaky, som leder islamiströrelsen Islamic movement of Nigeria (IMN), är nu inne på sin andra dag.

Zakzaky har suttit fängslad utan åtal sedan december 2015, efter att hans anhängare drabbat samman med armén. En utredning av händelserna slog fast att minst 347 IMN-medlemmar dödades av militären och begravdes i massgravar.

Ett stort antal demonstranter greps av kravallutrustad polis på tisdagen. I måndags greps 115 demonstranter.

2016 förbjöd delstaten Kaduna den shiitiska organisationen, som av säkerhetsexperter jämförts med extremistgruppen Boko Haram, men som utgör ett ovanligt inslag i det sunnidominerade norra Nigeria.

Kommentarer
|

Nya dödsfall på överfullt Mount Everest

Nyhetsbild
Det har varit en svart vecka på Mount Everest. Under lördagen steg veckans dödstal till åtta efter att en brittisk man mist livet på världens högsta berg. Arkivbild. Foto: Molly Sprayregen
Världens högsta berg, Mount Everest, fortsätter att skörda dödsoffer bland mängder av klättrare som drömmer om att nå dess topp. På en vecka har åtta människor mist livet – senast under lördagen då en brittisk man omkom.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan