|

Tårgas mot shiitiska demonstranter i Nigeria

NyhetsbildZoom
Nigerianska shiamuslimer demonstrerar till stöd för den fängslade islamistledaren Ibrahim Zakzaky in staden Cikatsere. Foto: Arkiv/AP/TT/Sunday Alamba
Nigeriansk polis sköt tårgasgranater mot hundratals shiitiska anhängare till den religiösa ledaren Ibrahim Zakzaky som kräver att han släpps ur fängelset.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Demonstrationerna i huvudstaden Abuja till stöd för Zakzaky, som leder islamiströrelsen Islamic movement of Nigeria (IMN), är nu inne på sin andra dag.

Zakzaky har suttit fängslad utan åtal sedan december 2015, efter att hans anhängare drabbat samman med armén. En utredning av händelserna slog fast att minst 347 IMN-medlemmar dödades av militären och begravdes i massgravar.

Ett stort antal demonstranter greps av kravallutrustad polis på tisdagen. I måndags greps 115 demonstranter.

2016 förbjöd delstaten Kaduna den shiitiska organisationen, som av säkerhetsexperter jämförts med extremistgruppen Boko Haram, men som utgör ett ovanligt inslag i det sunnidominerade norra Nigeria.

Kommentarer
|

Världens minsta bebis har fått åka hem

Nyhetsbild
Ryusuke Sekino med mamma Toshiko och pappa Kohei. Foto: Kyodo News via AP/TT
När han föddes var han den minsta bebis som förlösts – med en matchvikt på blott 258 gram. Efter sex månaders intensivvård har den japanske pojken Ryusuke Sekino fått lämna sjukhuset tillsammans med sina föräldrar.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Inrikes

Forskare hoppas på diskussion om förhållandets inverkan på sexlusten

Variation i sexlusten är alldeles normalt, särskilt i långvariga relationer, säger Annika Gunst som skrivit en doktorsavhandling om låg sexlust bland kvinnor.

Nyhetsbild
Lokalt

Bristen på trafikvett irriterar Christian – därför fotar han de som bryter mot reglerna

VASA Det är förbjudet att svänga vänster från Sandviksgatan in på Skolhusgatan. Ändå är det många bilister som slarvar, säger fotografen Christian Nylund. Han har nu samlat ihop en diger lunta bildbevis på trafiksyndare.

Nyhetsbild
Resfeber

Korsika – karg elegans mitt i Medelhavet

Korsika är en av Medelhavets allra vackraste öar. Den är inte publikfriande, men om du uppskattar en mindre insmickrande form av elegans har du kommit rätt.

Nyhetsbild
Lokalt

Vi vill veta hur du firar påsk – skicka in dina bilder till oss!

Påskhäxor, ägg, godis...eller något helt annat? Vad gör du i helgen? Skicka in dina påskbilder till oss så publicerar vi dem i ett bildspel på webben.

Mest läst senaste veckan