|

Hemlös man bor på Ålandsbåten

NyhetsbildZoom
En hemlös man från Stockholm har senaste veckorna bott på färjan mellan Stockholm och Mariehamn på Åland. Foto: Arkiv/TT/Johan Engman
En hemlös 54-årig man hänvisades till en förfallen lägenhet i Hagfors i Värmland av Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning i Stockholms kommun. När han inte ville flytta 33 mil bort fick han inte längre någon hjälp av socialtjänsten och började ta färjan över till Mariehamn och tillbaka, skriver tidningen Hem & hyra.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Nu "bor" mannen på Ålandsbåten, eftersom det under lågsäsong är det billigaste övernattningsalternativet, inklusive frukost, i Stockholm.

Mannen hamnade på gatan efter att ha drabbats av sjukdom och avvisats av Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan då han inte levt upp till deras krav, skriver tidningen.

Han har fram tills för några veckor sedan bott på hotelljour, men då han inte varit tillräckligt aktiv i sitt bostadssökande hänvisades han till lägenheten i Hagfors.

Fastigheten där lägenheten ligger hyrs fortfarande av Migrationsverket och anses otjänlig med ohyra, vilket lett till att Migrationsverket sagt upp kontraktet och flyttat ut samtliga asylsökande.

Nu hoppas 54-åringen på nödboende av Stockholms stad.

Kommentarer
|

Kortslutning misstänkt brandorsak i Paris

Nyhetsbild
En elektrisk kortslutning misstänks ha orsakat branden i katedralen Notre-Dame i Paris. Foto: Francois Mori/AP/TT
En kortslutning misstänks ligga bakom den omfattande branden som härjade katedralen Notre-Dame i Paris tidigare i veckan, uppger en talesperson för Parispolisen.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan