|

Norge, Sverige och Danmark också i ESC-final

NyhetsbildZoom
Alexander Rybak var en favorit som höll i den andra semifinalen i Eurovision Song Contest. Han tog sitt Norge till final. Foto: Lehtikuva/Francisco Leong
Finland får sällskap av Norge, Sverige och Danmark i finalen i Eurovision Song Contest.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Alla de tre nordiska länderna i torsdagens semifinal gick vidare till final. Det här innebär att Island är det enda nordiska landet som inte är i ESC-final i år.

Alexander Rybak från Norge var först ut i semifinalen och gick vidare med sin "That´s how you write a song". Det gick vägen också för Sveriges Benjamin Ingrosso med "Dance you off" och Danmarks vikingar med "Higher ground".

Övriga finalister från den andra semifinalen blev Serbien, Moldavien, Ungern, Ukraina, Australien, Slovenien och Nederländerna.

Ryssland blev utan finalplats för första gången sedan år 1996.

På lördag avgörs finalen, med start klockan 22 finsk tid.

26 finalister

  • De länder som deltar i finalen i Eurovision Song Contest på lördag är Österrike, Estland, Cypern, Litauen, Israel, Tjeckien, Bulgarien, Albanien, Finland, Irland, Serbien, Moldavien, Ungern, Sverige, Ukraina, Norge, Australien, Danmark, Slovenien, Nederländerna, Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Italien, Spanien och Portugal.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Nu gäller övertidsförbud på centralsjukhuset – "Borde inte påverka patientsäkerheten"

VASA Fackföreningarnas protest mot regeringens lagförslag påverkar antagligen vardagen på centralsjukhuset. Det tror huvudförtroendemannen Kim Berg: "Det händer varje dag att någon måste byta skift eller jobba övertid."

Nyhetsbild
Lokalt

Åklagaren om slopat åtal: Fann inte heller skäl att misstänka Försvarsmakten för brott

Åklagaren i Raseborgsfallet kunde ha bett om tilläggsutredningar kring Försvarsmaktens eventuella skuld, men valde att låta bli.

Nyhetsbild
Lokalt

Nina Smulters avhandling ger resultat: Förbättrar vården för hjärtopererade

Det kan hända plötsligt, utan förvarning. Patienten som nyligen blivit hjärtopererad kan bli aggressiv, förvirrad eller reagera långsamt. Tillståndet kallas delirium och Malaxbon Nina Smulter lyfter upp det i sin doktorsavhandling – ett arbete som redan lett till förändrade vårdrutiner.

Nyhetsbild
Lokalt

Kaskö syr ihop nytt sparpaket - "Nu lånar vi till driften"

Kaskö Inom kort ska ledande politiker och tjänstemän i Kaskö föreslå åtgärder som ska få stadens ekonomi i balans. Stadsstyrelsens ordförande Carl-Gustav Mangs (SFP) säger att verkligheten just nu är att staden lånar till driften.

Nyhetsbild
Lokalt

Fårfarmare i rätten – åklagaren kräver livstids djurhållningsförbud

En 66-årig man från Korsholm åtalas för grova djurskyddsbrott. Det handlar om fallet där veterinärerna fattade beslut om att avliva 102 av hans misskötta får för snart ett år sen.

Mest läst senaste veckan