Jens Back får 6000 euro i pris för sitt stora engagemang i ÅA

Vasabon Jens Back får årets Ralf Törngren-pris av Stiftelsen för Åbo Akademi. Prissumman är 6000 euro. Motiveringen är att Back är en aktiv och kreativ studerande som har gjort stora insatser för att utveckla Åbo Akademis studentkår.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ralf Törngren-priset ges till en studerande eller anställd vid Åbo Akademi som vid sidan av sina studier eller arbetsuppgifter har gjort en väsentlig insats för att utveckla Åbo Akademi eller Åbo Akademis studentkår.

Jens Back är född i Vasa 1991 och studerar vid utbildningsprogrammet för kemi- och processteknik vid fakulteten för naturvetenskaper och teknik vid Åbo Akademi, med process- och systemteknik som huvudämne.

Han är medlem i studentkårens fullmäktige och var styrelseordförande för studentkåren 2015. Han är också medlem i universitetskollegiet och i fakultetsrådet och har varit medlem i studiestödsnämnden vid Åbo Akademi.

Han nominerades till priset av fakulteten för naturvetenskaper och teknik, enligt ett pressmeddelande från Åbo Akademi.

”Han kommer väl förberedd till möten och han har egna kreativa idéer för hur verksamheten kan utvecklas och problem kan lösas.”
Motivering till att Jens Back får Ralf Törngren-priset i år

Enligt prismotiveringarna visar Jens Back alltid ett stort engagemang i frågor som berör Åbo Akademi och dess studentkår.

”Han kommer väl förberedd till möten och han har egna kreativa idéer för hur verksamheten kan utvecklas och problem kan lösas.”

Jens Back har varit kontaktperson för studerande vid Teknikens Akademikerförbund, TEK, och varit medlem i den internationella auditeringskommittén som 2017 utvärderade Villmanstrands tekniska universitet med betoning på dess kemitekniska utbildning.

Priset överlämnades på tisdagskvällen i samband med att delegationen för Stiftelsen för Åbo Akademi höll sitt vårmöte i Åbo.

Ralf Törngren-priset

  • Priset instiftades 2001 av Stiftelsen för Åbo Akademi för att hedra Ralf Törngrens insatser för stiftelsen, Åbo Akademi och dess studentkår.
  • Ralf Törngren (1899–1961) var skattmästare för Stiftelsen för Åbo Akademi 1931–1948.
  • Han var också riksdagsledamot för Svenska folkpartiet samt social-, finans-, utrikes- och statsminister samt partiets ordförande.
  • Han var dessutom lärare i nationalekonomi, hedersdoktor vid Handelshögskolan vid Åbo Akademi och aktiv inom kommunalpolitiken i Åbo.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Ekonomi

Thailändskt straff mot finska bärbranschen påverkar inte stort företag i Korsholm

Thailands beslut att skära ner på utresevisum för bärplockare påverkar inte bärföretag i Korsholm. Bolaget bjuder in 700 plockare från Thailand i år. Det är lika många som i fjol.

Nyhetsbild
Lokalt

President Tarja Halonen: Finländarna förstår hur krävande fredsarbete är

KARLEBY EU-ordförandeskapet om ett drygt år ger Finland möjligheten att aktivt jobba för en hållbar utveckling i hela Europa. Det säger president Tarja Halonen som på söndagen deltog i Jutta Urpilainens seminarium om fred och hållbar utveckling i Karleby.

Nyhetsbild
Lokalt

Flyktingar gömde sig bakom bakaxeln på Ingves och Svanbäcks buss "Plötsligt stack två ben fram"

När Ingsvas busschaufför stannade för att kontrollera vad som orsakade konstiga knackningar utanför Normandie i Frankrike stack två ben plötsligt fram. Det visade sig vara två flyktingar som gömt sig bakom bakaxeln på bussen.

Nyhetsbild
Lokalt

Vargjakt i hamnskogen i Jakobstad - avblåst för tillfället

JAKOBSTAD Vargjakten i Jakobstad är för tillfället avblåst eftersom vargen inte längre rör sig i området där den observerades. Oklart hur man fortsätter.

Nyhetsbild
Utrikes

Amerikanska höjdare besöker Nordkorea

En grupp högt uppsatta företrädare för USA har rest till Nordkorea för att bland annat samtala med landets vice utrikesminister.Tidigare under dagen hälsade Sydkoreas president Moon Jae-In att Kim Jong-Un är inställd på att träffa USA:s president Donald Trump.

Mest läst senaste veckan