|

Bil fattade eld efter kollision med lyktstolpe i Närpes

NyhetsbildZoom
Bilen flög över rondellen i Näsby och stannade slutligen vid räcket där den fattade eld. Foto: Privat
Tisdagskvällen blev en bråd historia för polisen i Närpes. Inom loppet av ett par timmar inträffade en dikeskörning med alkohol inblandat och en bil fattade eld efter att ha kolliderat med en lyktstolpe. Inga personer skadades i olyckorna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Dikeskörningen inträffade vid klockan 19.40 i Nämpnäs. Bilisten, en man född 1973, förlorade herraväldet över sitt fordon och körde i diket.

Mannen blåste 0,31 mg/l i polisens alkometer och misstänks nu för rattfylleri och äventyrande av trafiksäkerheten.


Drygt en timme senare var en bilist på väg in i en rondell i Näsby men bilisten missade rondellen med följden att han dundrade in i rondellens kantsten och bilen flög 20 meter och kolliderade med en lyktstolpe. Bilen fattade eld när den kolliderade med lyktstolpen.

Bilisten, en man född 1962, klarade sig enligt polisen utan större skador och ingen annan person skadades i olyckan.

Det visade sig att mannen inte hade ett giltigt körkort i kraft. Han misstänks nu för grovt äventyrande av trafiksäkerheten och framförande av fortskaffningsmedel utan behörighet.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Väktarstrejk stänger tågstationer i Karleby och Vasa

KARLEBY/VASA VR:s stationsbyggnader i Karleby och Vasa kommer att vara stängda under väktarstrejken, som inleds på onsdag.

Nyhetsbild
Lokalt

Sänk farten – Nu börjar vinterhastigheterna gälla

Vinterhastigheterna tas i bruk före veckoslutet, meddelar Trafikverket. Det betyder att hastighetsbegränsningen på landsvägarna i allmänhet blir 80 kilometer i timmen. På motorvägarna gäller 100 kilometer i timmen.

Nyhetsbild
Lokalt

Bil krockade med långtradare – släpet blockerade vägen

PÖRTOM Riksväg 8 var stängd lite norr om Pörteborg i flera timmars tid och polisen dirigerade trafiken via mindre vägar. Långtradarsläpet blockerade riksvägen. Det var vid 16-tiden som en personbil krockade med långtradarens släp. Uppdaterad 21.00.

Nyhetsbild
Lokalt

Forskarens råd för fungerande tvåspråkighet: Sätt ribban högt

Cirka 200 personer deltog i ett allmänt möte om den pågående kommunfusionsutredningen mellan Korsholm och Vasa. Mötet hölls i Levón-auditoriet vid Vasa universitet.

Mest läst senaste veckan