|

Bil fattade eld efter kollision med lyktstolpe i Närpes

NyhetsbildZoom
Bilen flög över rondellen i Näsby och stannade slutligen vid räcket där den fattade eld. Foto: Privat
Tisdagskvällen blev en bråd historia för polisen i Närpes. Inom loppet av ett par timmar inträffade en dikeskörning med alkohol inblandat och en bil fattade eld efter att ha kolliderat med en lyktstolpe. Inga personer skadades i olyckorna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Dikeskörningen inträffade vid klockan 19.40 i Nämpnäs. Bilisten, en man född 1973, förlorade herraväldet över sitt fordon och körde i diket.

Mannen blåste 0,31 mg/l i polisens alkometer och misstänks nu för rattfylleri och äventyrande av trafiksäkerheten.


Drygt en timme senare var en bilist på väg in i en rondell i Näsby men bilisten missade rondellen med följden att han dundrade in i rondellens kantsten och bilen flög 20 meter och kolliderade med en lyktstolpe. Bilen fattade eld när den kolliderade med lyktstolpen.

Bilisten, en man född 1962, klarade sig enligt polisen utan större skador och ingen annan person skadades i olyckan.

Det visade sig att mannen inte hade ett giltigt körkort i kraft. Han misstänks nu för grovt äventyrande av trafiksäkerheten och framförande av fortskaffningsmedel utan behörighet.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Inrikes

Register ska komma åt den olagliga valphandeln – Hunduppfödare välkomnar idén

Det finns nästan 200 000 oregistrerade hundar och potentiellt miljoner oregistrerade katter i Finland. Med registertvång vill man komma åt den olagliga valphandeln. Ett register skulle också göra det enklare att hitta bortsprungna sällskapsdjur.

Nyhetsbild
Lokalt

Niklas Nyberg: Vi borde se på SFP i Korsholm som två olika partier

SFP:arna i Korsholm beter sig som två skilda partier. Vore det inte bättre för alla – även själva sakfrågan – om vi behandlade dem så? Åtminstone tills fusionsfrågan är avgjord.

Nyhetsbild
Ekonomi

Thailändskt straff mot finska bärbranschen påverkar inte stort företag i Korsholm

Thailands beslut att skära ner på utresevisum för bärplockare påverkar inte bärföretag i Korsholm. Bolaget bjuder in 700 plockare från Thailand i år. Det är lika många som i fjol.

Nyhetsbild
Lokalt

President Tarja Halonen: Finländarna förstår hur krävande fredsarbete är

KARLEBY EU-ordförandeskapet om ett drygt år ger Finland möjligheten att aktivt jobba för en hållbar utveckling i hela Europa. Det säger president Tarja Halonen som på söndagen deltog i Jutta Urpilainens seminarium om fred och hållbar utveckling i Karleby.

Nyhetsbild
Lokalt

Flyktingar gömde sig bakom bakaxeln på Ingves och Svanbäcks buss "Plötsligt stack två ben fram"

När Ingsvas busschaufför stannade för att kontrollera vad som orsakade konstiga knackningar utanför Normandie i Frankrike stack två ben plötsligt fram. Det visade sig vara två flyktingar som gömt sig bakom bakaxeln på bussen.

Mest läst senaste veckan