|

Man blåste 2,34 promille efter krock i Helsingby – smet från olycksplatsen

NyhetsbildZoom
Polis Foto: Eva-Stina Kjellman
En bilist misstänks för grovt rattfylleri efter att ha kolliderat med en personbil i Helsingby på tisdag eftermiddag. Bilisten smet från olycksplatsen men påträffades av polisen i Storkyro.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kollisionen inträffade vid ett rött trafikljus. En man född 1973 som framförde en personbil kolliderade med en annan bil. Mannen som körde på den andra bilen smet från olycksplatsen men en polispatrull lyckade hitta mannen senare i Storkyro.

Polisen utförde ett blåstest på mannen som visade 2,34 promille. Han misstänks nu för grovt rattfylleri och äventyrande av trafiksäkerheten.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Inrikes

Register ska komma åt den olagliga valphandeln – Hunduppfödare välkomnar idén

Det finns nästan 200 000 oregistrerade hundar och potentiellt miljoner oregistrerade katter i Finland. Med registertvång vill man komma åt den olagliga valphandeln. Ett register skulle också göra det enklare att hitta bortsprungna sällskapsdjur.

Nyhetsbild
Lokalt

Niklas Nyberg: Vi borde se på SFP i Korsholm som två olika partier

SFP:arna i Korsholm beter sig som två skilda partier. Vore det inte bättre för alla – även själva sakfrågan – om vi behandlade dem så? Åtminstone tills fusionsfrågan är avgjord.

Nyhetsbild
Ekonomi

Thailändskt straff mot finska bärbranschen påverkar inte stort företag i Korsholm

Thailands beslut att skära ner på utresevisum för bärplockare påverkar inte bärföretag i Korsholm. Bolaget bjuder in 700 plockare från Thailand i år. Det är lika många som i fjol.

Nyhetsbild
Lokalt

President Tarja Halonen: Finländarna förstår hur krävande fredsarbete är

KARLEBY EU-ordförandeskapet om ett drygt år ger Finland möjligheten att aktivt jobba för en hållbar utveckling i hela Europa. Det säger president Tarja Halonen som på söndagen deltog i Jutta Urpilainens seminarium om fred och hållbar utveckling i Karleby.

Nyhetsbild
Lokalt

Flyktingar gömde sig bakom bakaxeln på Ingves och Svanbäcks buss "Plötsligt stack två ben fram"

När Ingsvas busschaufför stannade för att kontrollera vad som orsakade konstiga knackningar utanför Normandie i Frankrike stack två ben plötsligt fram. Det visade sig vara två flyktingar som gömt sig bakom bakaxeln på bussen.

Mest läst senaste veckan