|

Vasa svenska församling slutar prenumerera på Kyrkpressen

NyhetsbildZoom
Trefaldighetskyrkan i Vasa. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka
På grund av sparkrav har Vasa svenska församling beslutat att sluta prenumerera på Kyrkpressen från och med första januari 2019.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Församlingsrådet i Vasa svenska församling tog beslutet att sluta prenumerera på Kyrkpressen på sammanträdet i onsdags.

– Det var ett svårt beslut som församlingsrådet fattade och beslutet föregicks av en lång diskussion. Alla i rummet förstod hur viktig och betydelsefull Kyrkpressen är för många av våra medlemmar. Vi skulle gärna fortsätta prenumerera på Kyrkpressen, men nu är det tyvärr inte möjligt, säger kyrkoherde Mikael Forslund i ett pressmeddelande

Vasa svenska församling har i år en verksamhetsbudget på 452 400 euro. Årets prenumerationen på Kyrkpressen till alla medlemshushåll kostar 141 292,80.

Gemensamma kyrkorådet i Vasa kyrkliga samfällighet har på grund av samfällighetens svaga ekonomi ställt sparkrav på samfälligheten och församlingarna de kommande tre åren. Sparkravet för Vasa svenska församling år 2019 är 208 500 euro vilket innebär att församlingen utöver avslutandet av Kyrkpressen måste spara ytterligare drygt 67 000 euro.

– En del av kostnaderna tas från lönemedlen genom att vakanta befattningar inte besätts i samband med pensionering under år 2019. Den resterande summan fås ihop genom att de olika verksamhetsformerna sparar i sina verksamhetsmedel. Den summan fördelas så att alla sektorer är med och bidrar, säger Forslund

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Inrikes

Register ska komma åt den olagliga valphandeln – Hunduppfödare välkomnar idén

Det finns nästan 200 000 oregistrerade hundar och potentiellt miljoner oregistrerade katter i Finland. Med registertvång vill man komma åt den olagliga valphandeln. Ett register skulle också göra det enklare att hitta bortsprungna sällskapsdjur.

Nyhetsbild
Lokalt

Niklas Nyberg: Vi borde se på SFP i Korsholm som två olika partier

SFP:arna i Korsholm beter sig som två skilda partier. Vore det inte bättre för alla – även själva sakfrågan – om vi behandlade dem så? Åtminstone tills fusionsfrågan är avgjord.

Nyhetsbild
Ekonomi

Thailändskt straff mot finska bärbranschen påverkar inte stort företag i Korsholm

Thailands beslut att skära ner på utresevisum för bärplockare påverkar inte bärföretag i Korsholm. Bolaget bjuder in 700 plockare från Thailand i år. Det är lika många som i fjol.

Nyhetsbild
Lokalt

President Tarja Halonen: Finländarna förstår hur krävande fredsarbete är

KARLEBY EU-ordförandeskapet om ett drygt år ger Finland möjligheten att aktivt jobba för en hållbar utveckling i hela Europa. Det säger president Tarja Halonen som på söndagen deltog i Jutta Urpilainens seminarium om fred och hållbar utveckling i Karleby.

Nyhetsbild
Lokalt

Flyktingar gömde sig bakom bakaxeln på Ingves och Svanbäcks buss "Plötsligt stack två ben fram"

När Ingsvas busschaufför stannade för att kontrollera vad som orsakade konstiga knackningar utanför Normandie i Frankrike stack två ben plötsligt fram. Det visade sig vara två flyktingar som gömt sig bakom bakaxeln på bussen.

Mest läst senaste veckan