|

Guiliani: Mueller kan inte åtala Trump

NyhetsbildZoom
President Donald Trumps advokat Rudy Giuliani göra nya uttalanden. Foto: Andrew Harnik
President Donald Trump kan inte åtalas, vilka bevis som än kommer fram i den stora ryssutredningen.Det har den särskilde åklagaren Robert Muellers grupp sagt till Vita huset, uppger Trumps advokat Rudy Giuliani.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Muellers grupp har accepterat justitiedepartementets tolkning, som aldrig prövats rättsligt, att en sittande amerikansk president inte kan åtalas, säger Giuliani till CNN och Fox News.

– Allt de får göra är att skriva en rapport, säger Giuliani till CNN.

– De kan inte åtala. De erkände åtminstone det för oss efter några strider, de gav oss det.

Muellers talesperson Peter Carr har inte kommenterat uppgiften.

Giuliani gjorde sina uttalanden på kvällen före årsdagen av justitiedepartementets utnämnande av den tidigare FBI-chefen som särskild åklagare i utredningen om kontakter mellan Trumps kampanjorganisation och Ryssland under valrörelsen 2016.

CNN uppger att Muellers grupp har diskuterat huruvida de ska utmana riktlinjerna i USA som går tillbaka till Nixonåren, och som bekräftades under Bill Clintons tid som president, att en sittande president inte kan åtalas.

En eventuell rapport från Mueller till justitiedepartementet, som Giuliani talar om, och eventuella bevis i den, skulle dock kunna ligga till grund för att kongressen skulle kunna dra presenten inför riksrätt.

Trump har upprepade gånger sagt att hans kampanj inte konspirerat med Ryssland och kallat Muellers utredning för en häxjakt.

Kommentarer
|

Inför toppmötet – Kim på statsbesök i Vietnam

Nyhetsbild
Den nordkoreanske ledaren Kim Jong-Un passar på att avlägga ett statsbesök i Vietnam i anslutning till nästa veckas toppmöte mellan Kim och USA:s president Donald Trump. Arkivbild. Foto: KCNA AP/TT
Den nordkoreanske ledaren Kim Jong-Un kommer inom kort att avlägga ett statsbesök i Vietnam, meddelar det vietnamesiska utrikesdepartementet på sin Facebooksida.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan