|

Svängigt och målrikt i gigantkampen – Kanada till semifinal

NyhetsbildZoom
Ryan O'Reilly satte segermålet för Kanada. Foto: Claudio Bresciani/TT
Två ishockeygiganter. En skulle bort redan i kvartsfinal. Och det blev Ryssland som fick lämna VM efter att Kanada vunnit i förlängning.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kanada besegrade Ryssland med 4–5 efter förlängning.

VM-kvartsfinalen blev en godbit för den objektive åskådaren, inte bara på grund av matchens dignitet, då det blev en tillställning där två stjärnfyllda offensiva manskap frodades.

Till en början såg det ändå ut att bli en kanadensisk affär. Speciellt när Ryan Nugent-Hopkins petade in 0–2 till Kanada efter att lite mer än halva matchen spelats. Men det målet blev en väckarklocka för målproduktionen. Innan perioden var slut hade ledningen både reducerats och kvitterats.

Och varje gång Kanada tog tillbaka ledningen i tredje perioden var en ryss redo att kvittera inom loppet av en minut eller två. 4–4 vid full tid – och förlängning väntade.

Där blev Rysslands Kirill Kaprizov utvisad, vilket gav Kanada ett läge att få sista ordet.

Ryan O'Reilly stod rätt i en underbemannad rysk zon och fixstjärnan Connor McDavid hittade honom. Buffalo-anfallaren O'Reilly gjorde inga som helst misstag – och skickade Kanada till semifinal. Där väntar vinnaren i torsdagens sena kvartsfinal mellan Finland och Schweiz.

Kommentarer
|

Inget annat än segrar duger för Jaro – "Vi har mycket att spela"

Nyhetsbild
Inget annat än fortsatta segrar duger för Jaro om man ska komma i kapp TPS på kvalplatsen. Foto: Fredrik Aaltonen/Arkiv
Jaro har nyckelspelaren Jonas Emet tillbaka i leden inför onsdagens viktiga hemmamatch mot AC Oulu. Däremot är Luis Robles ett frågetecken.

Mest läst senaste veckan