|

HS partimätning: SDP fortfarande störst – Samlingspartiet hack i häl

NyhetsbildZoom
Antti RInne, ordförande för Socialdemokraterna, som är största parti enligt Helsingin Sanomats mätning. Foto: Samuli Ikäheimo
Helsingin Sanomats färska partimätning tyder på att oppositionspartiet Socialdemokraterna fortfarande är Finlands största parti framför regeringspartiet Samlingspartiet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

21,2 procent av finländarna skulle rösta på SDP ifall riksdagsvalet skulle ordnas nu. Samlingspartiet är hack i häl med ett väljarstöd på 20,5 procent. Ännu i mars var ordningen ombytt, enligt HS partimätning.

Värt att notera är att förändringarna ligger inom felmarginalen på cirka två procent i vardera riktningen för de stora partierna.

21,2 procent
skulle rösta på SDP

Tredje störst är statsministerpartiet Centern med knappt 15,7 procent av rösterna. De grönas väljarstöd ligger på 14,2 procent.

8,7 procent skulle rösta på Vänsterförbundet, vilket är en procentenhet högre än Sannfinländarnas stöd.

SFP:s stöd är 4,4 procent av rösterna jämfört med Kristdemokraternas 3,8 procent.

Kantar TNS utförde mätning på uppdrag av Helsingin Sanomat. 2 431 personer intervjuades om vilket parti de skulle rösta på om det var riksdagsval nu.

Kommentarer
|

Ny bok punkterar lögner i den ekonomiska politiken: "Privatisering leder inte till bättre och billigare vård"

Nyhetsbild
Sammanblandningen av ideologi och fakta har fört väljarna bakom ljuset, säger nationalekonomen Christer Lindholm, som har utkommit med en ny bok. Foto: Sören Jonsson/SPT
Enligt nationalekonomen Christer Lindholm finns det en massa osanningar och missförstånd i den ekonomiska politiken i dag. Med sin nya bok vill han få politiker att erkänna sina lögner.

Mest läst senaste veckan