|

Svenska Attendo säljer sin finska sjukvårdverksamhet till Terveystalo

Vårdjätten Attendo säljer sin sjukvård i Finland till Terveystalo för 233 miljoner euro. Affären omfattar bemanningstjänster, primärvård, tandvård, företagshälsovård på cirka hundra enheter i Finland med ungefär 1 600 heltidsanställda.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Attendo har ingått ett bindande avtal om att sälja den finska sjukvårdsverksamheten till Terveystalo som är ett ledande finskt sjukvårdsföretag.

– Det är mycket glädjande att vi kan presentera en långsiktigt attraktiv lösning för Attendos finska sjukvårdsverksamhet som jag var med och grundade år 2000 och som varit del av Attendo sedan 2007. Den gör det möjligt för oss att fokusera på att utveckla Attendos omsorgsverksamhet i Finland och övriga Norden och ger samtidigt den finska sjukvårdsverksamheten ännu bättre förutsättningar att utvecklas med Terveystalo som ny engagerad ägare, säger Attendos vd Pertti Karjalainen i ett pressmeddelande.

Försäljningen måste ännu godkännas av konkurrensmyndigheten i Finland.

Kommentarer
|

Antti Rinne på benen – återvänder till jobbet i slutet av nästa vecka

Nyhetsbild
Socialdemokraternas Antti Rinne. Foto: Arkivbild/Mikael Nybacka
Socialdemokraternas ordförande Antti Rinne har nu tillfrisknat från en allvarlig lunginflammation och planerar att återvända till sitt arbete den första mars, berättar han för Ilta-Sanomat.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan