|

Rovio gör bättre resultat än väntat

NyhetsbildZoom
Rovio gör bättre resultat än väntat. Foto: Vesa Moilanen
Spelbolaget Rovio håller ställningarna, trots en allt tuffare konkurrens på den digitala dataspelmarknaden. Omsättningen under årets första kvartal landade på 65,7 miljoner euro, vilket är en nedgång med endast 0,9 procent jämfört med fjolårets resultat.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Efter alla avdrag för räntor, skatter, nedskrivningar och amorteringar blir Rovios operativa rörelsevinst under det första kvartalet 9,6 miljoner euro, vilket är en avsevärd förbättring i jämförelse med första kvartalet i fjol.

Angry Birds-filmen sålde bra under årets första tre månader, men det ekonomiska resultatet försvagades på grund av valutakursförändringar. Enligt bolagets pressmeddelande hjälpte den förra Angry Birds-filmen Rovios återförsäljare att sälja 150 miljoner licensprodukter i fjol. Målsättningen är att försäljningen hålls på samma nivå i år. Nästa Angry Birds-film ska enligt Rovio visas i biograferna i september 2019.

Rovio Group räknar med att håva in sammanlagt 260-300 miljoner euro i år, vilket är i linje med fjolårets omsättning på 297 miljoner euro.

– Vi kommer att investera omkring 10-15 miljoner euro i dotterbolaget Hatch Entertainment Oy i år för att vidareutveckla den molnbaserade strömningen av våra dataspeltjänster, säger Rovios vd Kati Levoranta i bolagets pressmeddelande.

Kommentarer

Fusion gav mera muskler för ingenjörsbyrå

Nyhetsbild
Michael Jungell och Owe Sjölund vid Sweco i Jakobstad. Foto: Jonas Brunnström
Börsnoterade Swecos köp av regionala ingenjörsbyrån Avecon våren 2018 ger mera resurser att ta sig an projekt i Österbotten.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan