|

Första delen av utredningen mellan Närpes och Kaskö klar – nu får städerna besluta om fortsättning

Nu är första delen av utredningen om en eventuell fusion mellan Kaskö och Närpes klar. Sjukhusrådet Göran Honga som lett arbetet konstaterar att den inte gett tillräckligt med material för ett fusionsbeslut. Bollen kastas nu vidare till städerna som får besluta om en fortsatt utredning.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Fyra beredningsgrupper för olika sektorer har hållit tre möten var under våren och sammanställt material till rapporten. Huvudsakligen bestod uppdraget av att kartlägga och beskriva nuläget och lyfta upp utvecklingsmål i respektive stad.

Eventuella förslag på en ny servicestruktur och ett nytt servicenät behandlas senare, om beslut att fortsätta utredningsarbetet tas.

– Ingen arbetsgrupp har direkt tagit ställning för eller emot en eventuell fusion utan slutsatserna och beskrivningarna kommer att vara utredarens egna, säger Göran Honga i ett pressmeddelande.

Presenteras den 4 juni
Städernas gemensamma ledningsgrupp för utredningen beslöt på sitt möte på onsdagen om tidtabellen för det fortsatta arbetet. Göran Honga kommer att presentera rapporten på ett gemensamt seminarium för fullmäktigeförsamlingarna den 4 juni. Därefter behandlar stadsfullmäktige i Kaskö och Närpes rapporten och besluter om utredningsarbetet ska fortsätta med fas 2 eller avslutas i och med den nu utförda utredningen.

Fas 2 skulle omfatta bland annat förslag till service- och förvaltningsstruktur samt utkast till fusionsavtal.

Hörande av förtroendevalda, innevånare och personal är en viktig del av processen.

– Denna förutredning om en eventuell fusion ger inte tillräckligt med underlag för beslut i städerna utan processen borde fortsätta så att de svåra frågorna kan besvaras i ett utkast till fusionsavtal, säger Göran Honga i pressmeddelandet.

Visa fler
Kommentarer
|

Den förvunna Vöråbon har hittats död

Nyhetsbild
Polisbil. Foto: Jonas Brunnström
Den försvunna Vöråbon har igår upphittats avliden i Norra Österbotten.

Mest läst senaste veckan