|

3 000 kilometer landsväg beläggs med ny asfalt i sommar

NyhetsbildZoom
Trafikverket satsar 139 miljoner euro på att förnya vägmarkeringar och landsvägarnas asfaltbeläggningar i år. Foto: Mikael Nybacka
Trafikverket satsar 139 miljoner euro på att förnya vägmarkeringar och landsvägarnas asfaltbeläggningar i år.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det är framför allt vägavsnitten Domsby-Veikkola, Mäntsälä-Lahtis och Haarajoki-Karisto som berörs av vägarbetet. Trafikverket har en applikation på webben som hjälper bilisterna att kolla upp pågående vägarbeten.

– Bindemedlet bitumen, som är en av de viktigaste råvarorna i framställningen av asfalt, är för tillfället dyrt. De höga priserna inverkar på omfattningen av våra vägarbeten i år, säger Ossi Saarinen, sakkunnig på Trafikverket.

Trafikverket prioriterar sådana vägavsnitt där trafiken är livlig och som är av central betydelse för frakt av varor och tjänster.

– Arbetet kan leda till trafikstockningar. Det gäller att ha tålamod och visa hänsyn mot dem som arbetar med beläggningen av vägar under farliga förhållanden, säger Saarinen.

Kommentarer
|

En man omkom i en krock mellan personbil och långtradare i Kurikka

Nyhetsbild
Vägen var avstängd hela natten på grund av en krock mellan en personbil och långtradare. Foto: Linnea de la Chapelle/SPT
En man omkom natten mellan fredag och lördag då en personbil och en långtradare kolliderade. Riksväg 3 var avstängd hela natten på grund av olyckan.

Mest läst senaste veckan