|

Finlands beskattningsrätt i Spanien utvidgas 2019

Från och med nästa år kan Finland beskatta för alla pensioner som betalas från Finland till Spanien.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt nuvarande avtal kan Finland endast beskatta pensioner som man får för arbete inom den offentliga sektorn då pensionerna betalas till personer bosatta i Spanien.

Det nya avtalet utvidgar beskattningsrätten. Från årsskiftet får finland beskatta alla pensioner som betalas från Finland till Spanien.

Om en person med hemvist i Spanien får pension från Finland och betalar skatt på den till Finland, ska Finland från denna skatt dra av den skatt som har betalts till Spanien för samma pension.

Avtalet ändrar också beskattningen av den inkomst som erhålls av uthyrning och försäljning av en aktielägenhet i Finland. I fortsättningen beskattar Finland både hyresinkomster och överlåtelsevinster som personer bosatta i Spanien får av sina aktielägenheter i Finland.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Lärarförbundet larmar om brist på behöriga lärare i Svenskfinland

Det råder en skriande brist på behöriga specialklasslärare i södra Finland. Det visar en kartläggning som Finlands svenska lärarförbund har låtit göra.
Foto: Linnea de la Chapelle/SPT

Det råder en skriande brist på behöriga specialklasslärare i södra Finland. Det visar en kartläggning som Finlands svenska lärarförbund har låtit göra.

Nästan varannan specialklasslärare är obehörig. Det visar en kartläggning som Finlands svenska lärarförbund (FSL) har gjort.

Mest läst senaste veckan