ISHOCKEY-VM Kvartsfinal

• Finland – Schweiz 2–3 (1–0, 0–3, 1–0)

Schweiz kom in i matchen riktigt bra och pressade Lejonen. Men efter att schweizarna haft övertaget ett tag var det Finland som nätade genom ett fint anfall och samarbete mellan två backar.

Mikko Rantanen gav över pucken åt Miika Koivisto och denne slog en perfekt passning över till Markus Nutivaara som prickade in 1–0.

Andra perioden var katastrofal ur finländsk synvinkel. Schweiz tog tag i spelet och gjorde tre mål inom loppet av fyra minuter.

Centern Enzo Corvi inledde genom att slå in en retur efter ett fint anfall av schweizarnas förstakedja, centern Joel Vermin följde upp med att tunnla Harri Säteri i Finlands mål och yttern Gregory Hofmann spädde på genom att dunka in en retur i öppet mål.

Chockade finländare fick inte ordning på spelet förrän i slutet av perioden när Marko Anttila var nära att reducera från nära håll. Sedan fick Finland ett powerplay, men spelet gick i baklås helt och hållet.

Finland hade svårt att få till något i anfallsväg i tredje perioden, men sedan åkte backen Michael Fora ut på 2+2 för en hög klubba på Sebastian Aho.

Lejonen ödslade ingen tid utan klapp-klappade fram 2–3-reduceringen genom Mikko Rantanen. Det numerära överläget fortsatte, men utan ytterligare utdelning.

Finland plockade ut Säteri, som gjorde ett par tunga räddningar i tredje perioden, och jagade kvittering. Men förgäves.

Schweiz möter Kanada i semifinal i Köpenhamn på lördag.