|

Vårdfacket Tehy prisar Marina Kinnunen

NyhetsbildZoom
Det svåraste för Marina Kinnunen som direktör för Vasa sjukvårdsdistrikt är att få tiden att räcka till. Foto: Mikael Nybacka
Vasa centralsjukhus vårddirektör Marina Kinnunen har utnämnts av vårdfacket Tehy till årets direktör. Under sin tid som chefsöverskötare lyckades Kinnunen halvera antalet deltidsanställda.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vasa centralsjukhus vårddirektör Marina Kinnunen har utnämnts av vårdfacket till årets vårddirektör.
Kinnunen inledde sin karriär på sjukhuset som sjukskötare på kirurgiska bäddavdelningen, innan hon övergick till arbeta som projektkoordinator och har bland annat jobbat med att förbättra patientsäkerheten vid centralsjukhuset. Hon jobbade som chefsöverskötare under åren 2012-2017 och lyckades halvera antalet deltidsanställda. I mars 2018 valdes hon till ny vårddirektör efter att Göran Honga gick i pension.

Enligt Tehy är Kinnunen duktig på att lyssna och inkludera personalen vid sjukhuset.

Kommentarer
|

Studier i Umeå lockar finlandssvenskar

Nyhetsbild
Aron Jahn och Robin Frisk från Malax och Sandra Vestlund från Solf trivs i Umeå och är nöjda med valet av studieplats. Foto: Sonja Finholm
Närheten till Österbotten, men också unika utbildningar och lägre antagningskrav lockar finlandssvenskar till Umeå universitet. I dag finns över 34 000 studerande på campusområdet.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan